ANA SAYFA > Ekonomi > 10 SAAT BOYUNCA 300 DERECE SICAKLIKTA MASKE TAKIYORLAR

10 SAAT BOYUNCA 300 DERECE SICAKLIKTA MASKE TAKIYORLAR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
10 SAAT BOYUNCA 300 DERECE SICAKLIKTA MASKE TAKIYORLAR

Birçok insan tavsiye edildiği gibi maske takmayıp sıcaklığı bahane ederken, fırıncılar günde ortalama 10 saat yaklaşık 300 derece sıcaklığın yanında sağlıklı üretim için maske takarak kurallara uyarak herkese örnek oluyorlar

Eskişehir’de gece 01.00 civarında çalışma mesaisine başlatan ve öğlen 12.00’ye kadar çalışmalarına devam eden fırıncılar, virüse karşı her türlü tedbirleri alıp maskelerini takarken, hijyen kurallarına da uyuyorlar. Vatandaşlara güvenli gıda hizmeti verebilmek için çalışan bu insanlar, yüksek sıcaklığın yanında maske takarak herkese örnek oluyor.

“ŞARTLAR BUNU GEREKTİRDİ”
Eskişehir Odunpazarı bölgesinde bulunan bir fırında çalışan Mustafa Karaağaç, yaklaşık 10 kişinin görev yaptığı fırında herkesin 300 derecede maske takarak çalıştığı belirtti. Fırıncı Mustafa Karaağaç, “Çalışma saatlerimiz gece saat 01.00’de başlıyor, öğlen 12.00 gibi bitiyor. Ama servisler saat 4-5 gibi ekmek dağıtım bitiriyor. Çalışma sistemimiz bu şekilde. Fırında sıcak olmasına rağmen arkadaşlar maske kurallarına uygun olarak çalışıyorlar. Zor oluyor, ama mecburen ekmek parası olduğu için çalışmak zorundayız. Şartlar bunu gerektiriyor. Gıda maddesi olduğu için hijyeni dikkat ediyoruz. Bu şekilde çalışıyoruz. Bir sıcak, bir de maske ile çalışıyorlar arkadaşlar. Zor oluyor, ama yapacak bir şey yok. Şartlar bunu gösteriyor. Fırın içinde hijyen mutlaka önemli. Araçlarda da zaman zaman ilaçlama yapıyoruz. İçinde vatandaşların gıda maddesi olduğu için maske, eldiven temizliğe mutlaka dikkat ediyoruz” diye belirtti.

“VİRÜSÜN İLK GÜNLERİNDEN BERİ MASKE TAKIYORUZ”
Aynı fırında 2 yıldır çalışan genç fırıncı Yusuf Kolay, gönderilen hamurlarını fırının yanına kadar taşımaktan sorumlu. Kendisi ekmek yapmasa da yaklaşık 5-6 saat sürekli fırının yanında bulunuyor. Yusuf Kolay, vatandaşların sağlığı için Korona virüs riskine karşı ilk günden beri maske taktığı belirterek, “Virüs çıktığından hemen sonra maske ile çalışmamız başladık. Hijyene dikkat ediyoruz. Fırın çok sıcak olduğu için maske ile çalışmak çok zor oluyor tabii, ama vatandaşlarımızın sağlığı için mecburen takmak zorundayız ve takıyoruz. Biz burada sürekli 5-6 saat hamur veriyoruz. O yüzden daha da dikkatli olmak zorundayız. Eldivenlerimizi de takıyoruz, maskemizi takıyoruz ve öyle hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Korona virüs nedeniyle çalışma sistemindeki değişiklikleri dile getiren Yusuf Kolay, “Tabii ki virüs çıktıktan sonra çalışma sistemimizde çok değişiklik oldu. Artık fırın her sabah hijyen ortamında hazırlanıyor. Bize de o şekilde eldivenlerimiz, maskemiz veriliyor. O şekilde hazır olup çalışıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARA HİZMET İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”
Vatandaşlara hizmet adına fırında çalışan yılların ekmek ustası Murat Şensöz ise, zor şartlarda çalıştıklarını dile getirdi. Şensöz, “Maske takarak çalışmak bizim için çok zor oluyor. On saat içerisinde maske ile çalışmak zor oluyor, ama mecbur ve vatandaşlara hizmet için çalışmak zorundayız. Günlük ortalama grupla 5 bin veya 5 bin 500 ekmek yapıyoruz. Arkadaşlarla beraber gece başlıyoruz ve öğlen 12.00-13.00 gibi işimiz bitiyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan vatandaşlar için yüksek sıcaklıkta maske ile çalışan fırıncılar toplum sağlığı için, sıcaklığını sebep göstererek maske takmayanlara maskelerini düzgün olarak takmasına davet etti. İHA

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KÜME DÜŞME KALKSIN
Sonraki Haber PARK DEDEMAN ESKİŞEHİR’DEN ÖZEL TATİL PAKETİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi