ANA SAYFA > Ekonomi > ALERJEN MENÜ TAHTASI ZORUNLU

ALERJEN MENÜ TAHTASI ZORUNLU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ALERJEN MENÜ TAHTASI ZORUNLU

1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren "Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği" kapsamında, Eskişehir Tarım il Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Eskişehir Lokantacılar Odası Hizmet Binasında "Alerjen Maddelerin Menü Aracılığıyla Tüketiciye Sunulması" hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, üyelerine seslenerek son çıkan Yönetmelik ile gıda işletmecilerinin sorumluluklarının yeniden tanımlandığını, tüketicilerinde alerjenler hakkında daha bilinçli seçimler yapacağını böylelikle kişi bir yemek yerken kendisine dokunan bir alerjen var ise o yemeği tercih etmeyeceğini, böylelikle bir çok problem ve şikayetin büyük ölçüde azalacağını belirtti.  Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Nevin Açıkportalı Güvenir ve Gıda Mühendisi Fatma Özenen, “Eskiden yediğimizin içinde ne olduğunu tahmin edebilirken, günümüzde fabrikasyon ürünlerle birlikte kimi zaman anlaşılması mümkün olmuyor, bu sebeple besinlerin alerjili hastalar için en büyük tehdit ve risk oluşturduğunu, yapılacak denetimler öncesi Eskişehir Lokantacılar Odası vasıtasıyla işletmelerin bilgilendirilmesinin çok anlamlı olduğunu” söyledi.
2Eylül

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TÜRK DEVLETLERİ PUL SERGİSİ AÇILDI
Sonraki Haber “ÇİFTÇİ ÜRETEBİLMELİDİR”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Çok Okunanlar

BERABERLİĞİ SEVMİYORUZ

1

KALEMİZ GOLE AÇIK

2

FORMAYI ÇIKARMIYOR

3