ANA SAYFA > Ekonomi > BAL KABAĞININ EN İYİSİ ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLİYOR

BAL KABAĞININ EN İYİSİ ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLİYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BAL KABAĞININ EN İYİSİ ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLİYOR

Eskişehirli bal kabağı üretici ve satıcı Emrah Gümüş, gerek bekleme süresi ve gerekse lezzet olarak şu anda Türkiye’de en iyi ürünün Eskişehir’de yetiştiğini iddia ederek, “Ankara, Bursa, İstanbul gibi diğer şehirlere de sık sık gönderiliyor” dedi

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Kızılinler mahallesinde yetişen bal kabağı, Türkiye’nin birçok şehrine gönderiliyor. Hasat edildikten sonra bir süre tarlada olgunlaşması beklenerek satışa sunulan ve mutfakta çorbadan tatlıya birçok tabağa giren bal kabağı, Ekim, Kasım aylarında tezgâhlarda yerini alıyor.

“ŞU AN TÜRKİYE’DE BAL KABAĞININ EN İYİSİ ESKİŞEHİR’DE”
Eskişehir’de üreticilik ve Pazar esnaflığı yapan Emrah Gümüş, bal kabağından bahsetti. 10 senedir bal kabağı işi ile uğraştığını aktaran Gümüş, “Bal kabağımız Eskişehir’in Kızılinler mahallesinden geliyor. Gerek bekleme süresi, gerek lezzeti olsun şu an Türkiye’de en iyisi Eskişehir’de. Ankara, İstanbul, Bursa gibi diğer şehirlere de çok gönderiliyor. Ekim-Kasım aylarında satışı başlıyor. Hasat eder edilmez satılmıyor çünkü tarlada bir süre beklemesi gerekiyor. Bu şekilde daha lezzetli hale geliyor” dedi.

“SAP KISMININ RENGİNDEN LEZZETLİ BAL KABAĞINI ANLIYORUZ”
Bal kabağını satın alırken dikkat edilmesi gerekenlere değinen Gümüş, “Bal kabağını seçerken, rengine dikkat edilir. Bütün kabak alıyorsanız da sap kısmından anlarsınız. Sap kısmının kurumuş olması gerekir. Kuruyup saman rengini aldığında tarlada bekletilmiş olduğunu anlarız ve bu kabak daha lezzetlidir, lezzeti oturmuştur. Biz öyle anlıyoruz. Kavurması, yemeği, çorbası yapılıyor. Genellikle tatlıda kullanılıyor. Her bölgeye özgü tatlılar yapılıyor” diyerek ürünün mutfaktaki yeri hakkında bilgi verdi.

"ÜRÜN AZ, FİYATLAR YÜKSELDİ"
Fiyatların geçen seneye göre daha yüksek olduğunu söyleyen üretici Gümüş, bu durumun nedenini şu sözlerle dile getirdi:
“Genel olarak bu sene fiyatlar geçen yıllara nazaran daha yüksek. Ürün az. Üreticiler daha kârlı olduğu için fabrikasyon ürünler ekmeye başladı ve bal kabağı tercih etmediler. Üretim düşünce de fiyatlar yükseldi. Kilosu 5 TL. Eğer tam kabak almayı tercih ederlerse kilosunu 4 TL’den veriyoruz.”
İHA

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESKİŞEHİR ‘SUİ GENERİS TİYATRO’ SEYİRCİDEN TAM NOT ALDI
Sonraki Haber ESKİŞEHİR’DE DEAŞ OPERASYONU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi

Çok Okunanlar

CUMHURİYET MEYDANI’NA YENİ ÇEHRE

1

KAZANAN ANADOLU

2

“POPİT” PATLAMASI

3

HAFTA İÇİ KAR YAĞABİLİR

4
Reyna Premium