ANA SAYFA > Ekonomi > KOZALAK PEKMEZİNE TALEP BÜYÜK

KOZALAK PEKMEZİNE TALEP BÜYÜK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KOZALAK PEKMEZİNE TALEP BÜYÜK

Bağışıklığı güçlendirdiği için pandemi döneminde vatandaşın gözdesi olan kozalak pekmezine kış aylarında da ilgi yoğun oldu

Çam kozalaklarının uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan kozalak pekmezinin vücutta mikrop ve enfeksiyon oluşmasını engellediği biliniyor. Faydaları saymakla bitmeyen kozalak pekmezi, akciğerleri temizleme özelliğiyle son dönemlerin gözdesi haline geldi. Eskişehir’de uzun yıllardır yöresel ürünler üzerine işletmesi bulunan Yasemin Akpınar, çam kozalağı pekmezinin kararında kullanıldığı zaman bağışıklık güçlendirmede çok yararlı olabileceğinden bahsetti.

“KOZALAK PEKMEZİ PANDEMİ SAYESİNDE POPÜLER OLDU”
Çam kozalağı pekmezinin memleketi Kastamonu’dan 12 yıl önce geldiğini ve Eskişehir’de kendi yöresel ürünlerini sattıklarını söyleyen Yasemin Akpınar, kozalak pekmezinin gün geçtikçe daha popüler olduğunu anlattı. Vatandaşların şifa niyetine bu pekmezi tükettiğinden bahseden Akpınar sözlerine şöyle devam etti:
“Ben Kastamonu Taşköprülüyüm. Eskişehir’e 12 yıl önce geldik. Bizim oraların sarımsağı meşhur. Taşköprülü olduğumuzu duyunca sarımsak isteyenler oluyordu. Birkaç sefer getirdik daha sonra eşimle bunu işimiz haline getirmeye karar verdik ve Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini bir dükkanda topladık. Çam kozalağı pekmezi de yöresel ürünlerimizden biri. Solunum sıkıntısına iyi geldiği için pandeminin başında insanların gözdesi olmuştu. Korona hastalarının akciğerlerine iyi geldiği, temizlediği biliniyor. Kozalak pekmezine hala çok fazla talep var. Pandemi döneminde birçok kötü şey yaşandı fakat kozalak pekmezi pandemi sayesinde popüler oldu. İnsanlar artık şifa niyetine çok fazla talep gösteriyor bu ürüne.”

“ZAMAN KOZALAKLARIN KOKUSUNU ALMANIZ GEREKİYOR”
Kozalak pekmezinin kararında tüketilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan üretici Yasemin Akpınar, fazlasının zararlı olduğundan bahsetti. Akpınar pekmezi doğal yollarla hazırlanması gerektiğinin altını çizerken, “Gerçek ürünlerde kavanozun kapağını açtığınız zaman kozalakların kokusunu almanız gerekiyor. Bizim ürünlerimiz yüzde yüz doğal. Kastamonu’da odun ateşinde pişirilerek yapılıyor, zaten ürünleri oradan getiriyoruz. Çam kozalağı pekmezi, yarım tatlı kaşığı sabah, akşam olmak üzere iki defa yenilmesini öneriyoruz. Belli bir ölçüde yenilmesi gerekiyor, fazlası zarar. Pekmez, kolay kolay bozulan bir ürün değil. Çok uzun süre muhafaza edilebilir. Fakat cam şişelerde saklamanın daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Kozalak pekmezi de doğru şekilde muhafaza edildiği zaman çok uzun yıllar azar azar kullanılabilir” dedi.
İHA

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KÖPRÜLER BAKIMSIZ KALDI
Sonraki Haber ÇALIŞTIRACAK ELEMAN BULAMIYORLAR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi

Reyna Premium