Tazeliğini koruyan turşuların doğru zamanda satışının yapılması için temmuz ayının başlarında sezonu kapatan turşucularda yeni sezon heyecanı başladı. Hazırladıkları yeni mahsul turşularla sezonu açan turşucular işyerlerinde hizmet vermeye başladı. Acı biber haricindeki ürünlerin yerini aldığı tezgahlarda müşteri bekleyen turşucular yeni sezondan ümitliler. Turşudaki sezonun başlangıcı ve bitişi hakkında bilgi veren turşucu Güray Atalay, “Temmuzun başında işyerimizi kapattık. Bir buçuk aydır kapalıydık. Bu süreçte yeni mahsul ürünlerle turşularımızı hazırladık. Bugün ise işyerlerimizi açtık. Turşuların tazeliği kaybetmemesi ve yumuşamaması için her sene temmuz başında sezonu kapatıp yeni sezona hazırlık yapıyoruz. Şu anda acı biberler hariç taze ürünler var tezgahlarımızda. Tezgahlardaki ürünlerin yüzde 80 kadarı taze mahsullerden oluşuyor. Acı biber turşusunun hazırlanması uzun sürdüğü için henüz tezgahlarda yeni mahsulü bulunmuyor. Yakın zamanda hazırlanmış olacak” dedi.
İHA
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!