Otobüs terminalinin yakınındaki taksi durağı arkasında bankta yaşam savaşı veren vatandaşa otogar çevresindeki esnaflar yardımcı oluyordu. Yiyecek ve içecek ihtiyacı taksi esnafı ve çevre esnaflar tarafından karşılanan yardıma muhtaç şahsın, üzeri kirli olduğu için otogara alınmadığı iddia ediliyordu.
Şehirlerarası Eskişehir Otobüs Terminali önündeki sık sık görülen ve bankta oturup battaniyeye sarılarak geceyi geçiren bir vatandaşın durumu çevrede yaşayanların yüreklerini burkmuştu. O görüntülerin basında çıkmasının ardından Eskişehir Valiliği harekete geçti. Valilik adının Birol Çolak olduğunu söylediği kişiyi bir bakım merkezine yerleştirdi, gerekli sağlık ve sosyal destek yardımları sağladı.
Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde yayınlanan yerel gazetelerde “ Otogarda Yürek Burkan Görüntü” başlığı ile yer alan haberle ilgili olarak; Birol Çolak isimli vatandaşımız İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde ilimizde bulunan bir bakım merkezine yerleştirilmiş, gerekli sağlık ve sosyal destek yardımları sağlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 2Eylül
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!