ANA SAYFA > Gündem > KURBAN SONRASI BU UYARILARA DİKKAT

KURBAN SONRASI BU UYARILARA DİKKAT

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KURBAN SONRASI BU UYARILARA DİKKAT

Eskişehirli kasap Barış Güngör kurban etinin nasıl muhafaza edilmesi ve kıymanın nasıl çekileceği konusunda önerilerde bulundu

Eskişehir de uzun yıllardır kasaplık yapan Barış Güngör, kurbanlık etin en iyi şeklinde nasıl muhafaza edileceği konusunda uyarılarda bulundu. Kıyma çekimi ve kasaplarda dikkat edilmesi gereken önlemlere de bahseden Güngör, kasaplardaki en yüksek talebin kıyma çektirmek olduğunu söyledi.

"GERÇEK KIYMA KABURGADAN OLUR"
Kurban zamanında kıyma talebinin yüksek olduğunu aktaran Barış Güngör, “Genellikle kıyma çekmek için gelen arkadaşlarımız çoğunlukta oluyor. Kurbanda kemiklerin eti parçaladığı için inceltilmesi istiyorlar. Burada vatandaşa yardımcı oluyoruz. Kıyma da ise talep daha yüksek. Dolapta muhafaza etmek için genellikle bizim vatandaşlarımız kaburga yağlı oluyor der ama asıl kıyma kaburgadan olur. Kuşbaşı olarak da en iyi et bonfile, antrikot, buttan gelir" ifadeleri kullandı.

"KIYMADAN SONRA EN ÇOK TALEP SUCUK YAPIMINA GELİYOR"
Güngör, kıymadan sonra en çok talebin sucuk yapımına olduğuna dikkat çekerek, “Sadece kurbanlı daha çok talep oluyor. Şimdi vatandaşlarımız kendi etini muhafaza etmek için, dolapta daha iyi muhafaza etmek için kıyma çekiyorlar genellikle. Hem yerden tasarruf olsun diye hem de yemeğe daha pratik şekilde koyabiliyorlar. Talep biraz daha çoğaldı. Şimdi kurban bayramında en çok kıyma sonra da sucuğa talep olur. Üçüncü olarak da kuşbaşını sayabiliriz. Şimdi sucuk yapıldığı zaman 1 kiloya 50 gram baharat atılıyor. Tabii vatandaşlarımızın isteğine göre değişiyor bu. Mesela bazı acı istiyor bazı acısız istiyor. Talebe göre değişkenlik gösterebiliyor” dedi.

“KURBAN BAYRAMDAN SONRA FİYATLAR DÜŞÜYOR”
Kurban bayramdan sonra fiyatlarda düşüş olduğunu söyleyen Barış Güngör, “Ücretlerde değişiyor. 14 tl ile 16 tl arasında kilosu yapılıyor. Devletin belirlediği bir rakam var şu anda. Halk arasında da belli bir rakam daha var. Ramazan bayramı'ndan sonra 1-2 lira yükselme oluyor. Kurban Bayramı'ndan sonra ise düşüş oluyor. Ben firmam olarak 50 ile 55 lira arasında kıyma satışım oluyor” dedi.

ET KOKMASINI DİKKAT
Etin bozmaması ve kokmaması için vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Güngör, "Vatandaşlarımızı tavsiyem kurbanlarını kestikten sonra hemen poşetlere atılmaması. O poşetten eve geldiği zaman bir leğene ya da bir yere açmaları lazım çünkü et sıcak olduğu için kokar. Muhafaza etmek için ya buzdolabını atması lazım ya da buzdolabı yok ise bir leğene dökecek ve o şekilde muhafaza etmesini öneriyorum" diye konuştu.
İHA

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BAŞKAN BOZKURT’TAN KAMU KURUMLARINA VE MAHALLELERE BAYRAM ZİYARETİ
Sonraki Haber PİKNİK ALANLARI DOLDU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi

Çok Okunanlar

BU CAMİA İÇİN İMZALAYIN

1

ERKAN ZENGİN DÖNECEK Mİ…

2

YABANCILAR İKNA EDİLDİ

3

İSTANBUL SEFERİ

4