ANA SAYFA > Gündem > UNUTULMUŞ YÖRESEL YEMEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

UNUTULMUŞ YÖRESEL YEMEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
UNUTULMUŞ YÖRESEL YEMEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Eskişehir Aşçılar Derneği'nin yeni oluşturmuş olduğu Kadınkolları ve ARGE-Danışma İstişare Kurulu, Eskişehir'de unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tekrar gün yüzüne çıkarılması için bir proje geliştirdi

Proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Kemal Kaya, dernek arşivlerine ileriki günler için tanıtılmasına imkan verecek 150 civarında yemek tariflerini düzenleyerek genç aşçılara yönelik tanıtıcı ve eğitici bir dizi program çalışması hazırlığında olduklarını belirtti. Kaya, bu projelerinin yanı sıra yapacakları workshoplarla da profesyonel dünya mutfak anlayışını mesleğe ilgi duyan gençlere eğitimler vermeyi planladıklarını kaydederek, "Bu projelerle mutfaklarda çalışan meslektaşlarımıza ve sektöre daha kaliteli istihdam sağlanması amacındayız. Bu projeleri kısa zamanda sonuçlandırarak yiyecek içecek ve Turizm sektörüne önemli katkı sağlamak istiyoruz. Bu projelendirme çalışmalarını yönetim kurulu, Kadın Kolları ve Ar-Ge Danışma Ve İstişare Kurullarıyla birlikte başaracağız" dedi.
Çalışmaların Eskişehir gastronomi alanında tanıtımına büyük katkı sağlayacağını da inandıklarını ifade eden Başkan Kemal Kaya, bu çalışmalarının dernek içerisindeki eğitici ve öğretici profesyonel ustalarla aralıksız devam edeceğini kaydetti.
İHA

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TEKSTİLDE ÇİN’E TÜRKİYE ÇELMESİ
Sonraki Haber HAMAMYOLU ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi