ANA SAYFA > Gündem > ARI ZEHRİNİN PEŞİNDELER

ARI ZEHRİNİN PEŞİNDELER

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ARI ZEHRİNİN PEŞİNDELER

Avrupa’dan sonra arı zehri kullanımı Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Özellikle alternatif tıpta kullanılan arı zehri birçok sağlık sorununa iyi geldiği düşünüyor. Türkiye’de arı zehrinin bilimsel ölçütlerde kullanılabilmesi için Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü bir çalışma başlattı. Bölümde Prof. Dr. Banu Yücel tarafından yürütülen "Türkiye'nin farklı bölgelerinden alınan arı zehri örneklerinin biyolojik/kimyasal özelliklerinin ve potansiyelinin belirlenmesi" projesi kapsamında,Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Prof. Dr. Ayşe Nalbantsoy, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Araş. Gör. Ekin Varol ve Dr. Zekiye Şengül Eskişehir’e konu ile ilgili araştırma yapmak için geldi

Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, birlik olarak arıcılıkla ilgili bilimsel çalışmalara destek verdiklerini belirterek, tüm Türkiye’de arıcılığın gelişmesine katkı verdiklerini, Türk arıcılığının dünya ölçeğinde gelişmesini, istediklerini kaydetti. Yiğit, arı zehrinin romatizma ağrıları başta olmak üzere birçok sağlık sorunlarının çözümü olabileceğine inandıklarını belirterek, “Arı zehri güçlü bir antienflamatuardır. Vücuttaki iltihabı azaltır. Dolayısıyla otoimmün hastalıklara zemin hazırlayan faktörleri ortadan kaldırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere tüm kış hastalıklarına karşı etkilidir. Bu hastalıklara yakalanma oranını düşürür. Kış hastalıklarına yakalanan kişilerin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Ortopedik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Doku sertleşmesi ve doku veremine iyi gelir. Kronik yorgunluk sendromunu ortadan kaldırır. Cilt rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Yara izlerini kısa sürede iyileştirir. Sedef ve egzama rahatsızlıklarında cildi rahatlatır. Alternatif tıpta cilt kanseri tedavisinde kullanılır.Arı zehrini elde etmek aslında hiç de kolay bir iş değildir.1 gram arı zehri için yaklaşık 15 bin arı çalışır” dedi.
2Eylül

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESKİŞEHİR ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL KURULUNU YAPTI
Sonraki Haber KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLENTİSİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi

Çok Okunanlar

ETİ MADEN İŞÇİ ALACAK

1

MADEN OCAĞINDA FECİ ÖLÜM

2

BIÇAKLI KAVGADA 3 KİŞİ YARALANDI

3
Reyna Premium