ANA SAYFA > Ekonomi > ASIRLIK MUHALLEBİCİDE ÜÇÜNCÜ KUŞAK YETİŞİYOR

ASIRLIK MUHALLEBİCİDE ÜÇÜNCÜ KUŞAK YETİŞİYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ASIRLIK MUHALLEBİCİDE ÜÇÜNCÜ KUŞAK YETİŞİYOR

Eskişehir’de, Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan muhallebicide üçüncü kuşak yetişiyor

Eskişehir’de 1927 yıllında kurulan muhallebici bugünlerde üçüncü kuşağını yetiştirme heyecanını yaşıyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında o zamanki Eskişehir’in çarşısında küçük bir dükkanda muhallebi satan Hüsnü, Fazlı ve Mazlum ismindeki Oktaş kardeşler, Osmanlı döneminden muhallebi lezzetlerini sunarak hizmet veriyorlardı. Ülkemizin geçmiş yıllarındaki muhallebicide buluşma kültürünün popüler olduğu yıllarda halk tarafından sevilen işletme, o zamanlardaki sınırlı sosyal aktiviteler arasında yerini almaya başlamış.

“HEM TATLILARINI YİYORLAR HEM DE SOSYAL HAYATLA TANIŞIYORLAR”
Kuruluş tarihi 1927 olan muhallebicide ikinci kuşak olarak işletmecilik yapan Ferit Oktaş, “Büyüklerimiz Makedonya geçmeli olarak Balkan Savaşı sırasında göç etmek zorunda kalmışlar. Öncelikle Eskişehir’e büyük amcam Hüsnü gelmiş. Eskişehir’deki istasyonda salep satıyor. Kardeşi Fazlı amcam ve babam Mazlum’u yanına alarak Eskişehir’deki çarşı içinde işyeri açıyorlar. Eskişehir halkı tarafından ilgiyle karşılanıyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında çalışanların ve vatandaşların sosyal hayatları sınırlı olduğu için yapabilecekleri tek şey muhallebiciye gelmekti. Hem tatlılarını yiyorlar hem de sosyal hayatla tanışıyorlar. İki amcam ve babam dükkânı ortak işletiyorlar. İnsan ilişkileri iyi olduğu için babam Mazlum müşterilerle ilgileniyor hep böylelikle insanlar babamı tanımış oluyorlar. Bir yere gideceklerinde hep Mazlum’a gidelim diyorlar. Böyle böyle Mazlumlar olduk” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ AYNI DEDELERİNİN YAPTIĞI TATLILARI LEZZETİNİ KORUYARAK YAPMAYI SÜRDÜRÜYORLAR”
Şuan işyerlerinde üçüncü kuşakla birlikte hizmet verdiklerini belirten Oktaş şu ifadeleri kullandı:
“İki kızım ve bir yeğenim bizimle birlikte çalışıyor. Yeğenim mutfakta üretimden sorumlu. Her şey burada üretiliyor. Ürünlerimizin bir özelliği de geleneksel usullerle yapılması. Her şey doğal ve hiçbir katkı maddesi yok. Çocuklarımız aynı dedelerinin yaptığı tatlıları lezzetini koruyarak yapmayı sürdürüyorlar.”
İHA

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber SAKARYABAŞI’NDA KONTROL VE DENETİMLER
Sonraki Haber METEOROLOJİ YİNE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Haber Arşivi

Çok Okunanlar

KAÇIRILDI İDDİASI

1

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ

3
Reyna Premium