CHP’nin İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul’da bir toplantıda Atatürk’e ‘Atatürk’ demeyince, CHP’nin eski milletvekillinden, gazeteci ağbimiz, ADD’nin genel merkez yönetim kurulu üyesi Uluç Gürkan ‘nedenini’ sordu. Kaftancıoğlu da,” Atatürk’ü kendime ait hissetmiyorum” dedi. Yani, Atatürk düşmanı yenmiştir. Ama kurduğu Cumhuriyeti onaylamıyorum demenin başka bir biçimini Kaftancıoğlu söylemiş oldu.
Atatürk sağlığında CHP için eserimden birisi demişti. Şimdi, Atatürk’ün dediği CHP’nin bu CHP olmadığını görüyoruz. Ya da düşünüyoruz. Atatürk CHP’nin ambleminde bulunan 6 ok ilkelerin açılımını yaparak, ülkede gidilecek yönü de göstermişti. Atatürk’ten sonra ise gelenler ilk önce partinin ‘ortanın solunda’ daha sonrada Avrupa’daki bazı partilerden etkilenerek, CHP’nin sosyal demokrat parti olduğunu söylediler. Atatürk döneminde ne ortanın solu ne de sosyal demokrat kavramları vardı. Kavramlar altı ok da anlatılmıştı.
Deniz Baykal bir anda CHP’nin altı okundan bahsederken, Babaannesinin fotoğrafı gibi duvarda asılı durmasını istedi. Yani, biz bu kavramlardan vazgeçtik ama partinin amblemi değişmesin, babaanneden bir hatıra gibi şurada duvarda dursun dedi. Bugünlere gelindi. Hatta bu dönemde ambleme başka figürlerde eklenmesi dillendirilmeye başlanıldı, tabanda karşılık bulmayınca vazgeçildi.
Canan Kaftancıoğlu’nun sözleri partide derin bir tartışma başlattı. CHP’nin altı ok ilklerini savunan Atatürk’e bağlı tabanı olaya tepki gösterdi. Asker kökenli, terör örgütünün orduya yaptığı tertipler sırasında bir sürede içeride yatmış, harp okulu birincisi CHP milletvekili anıtkabirden mesaj vererek, CHP de etkili olan harekete gönderme yaparak” CHP’de 29 Ekim 10 Aralık’tan önce gelir” dedi. Tabandaki rahatsızlığı dile getirdi.
CHP’de Kaftancıoğlu’nun tavrının Eskişehir’de bazı muhafazakâr kesimde destek bulduğunu da sosyal medya mesajlarından anlıyorum. Atatürk karşıtlığı, Kaftancıoğlu’nun cephesinde buluşmuş oldu. Yani, gölge CIA Stratfor’un elemanları var. CHP geçen seçimlerde Atatürkçü vekillerin birçoğunu tasfiye etmiş oldu. Bugün CHP’de etkili isimlerinin Atatürk’ten daha çok kime veya kimlere yakın olduğu biliniyor.
CHP’de sert şekilde eleştirilen Davutoğlu, Gül veya Babacan gibi siyasetçiler bugün partinin üst yönetimi tarafından el üstünde tutuluyor. CHP’ye yakın televizyon kanallarına çıkarılıyorlar. Emperyalizm, 100 yıldır Atatürk’e düşmandır. Çünkü emperyalistlerin topunu denize döktü. Bugünde Emperyalizm ile bütünleşenler, CIA Stratfor’un elemanları veya onlara özenenler Atatürk ismine düşman olurlar. CHP’nin tabanında az da olsa bir tepki var. Kıpırdanma var.
Türkiye’yi dolaşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Sivas’tan başlattığı yurt gezileri çerçevesinde Eskişehir’e geldi. Muharrem İnce Eskişehir’den sert sözlerle İstanbul il başkanı Kaftancıoğlu’nu eleştirdi. İnce, önemli bir isimdir. Eleştirisi karşılık bulacaktır. Eskişehir’de çok sayıda CHP’li kendisi ile fotoğraf çektirmeye gitti. Ancak, CHP’nin ekseninin kayması, partinin Avrupa soluna özenilerek, sosyal demokrat ilan edilmesinden kaynaklanıyor. CHP altı ok ilkelerine geri dönmelidir.
![]() |
Geçtiğimiz günlerde yakın bir öğretim üyesi arkadaşım aradı. Hoşbeşten sonra,” Milleti anlamakta güçlük çekiyorum. Adını vermeyeceğim, Kovid-19’a bir üniversite hocasının yakalandığını duyunca, geçmiş olsun demek için kendisini telefonla aradım. Çorbacı da, çorba içiyormuş. Karantinada olması gerekir” dedi.
Televizyonlarda, gazete haberlerinde hem de Eskişehir gibi eğitim seviyesi yüksek bir ilde Kovid-19 testinin pozitif çıkmasına karşın, sokakta, çarşıda gezenler var. Hepimiz biliyoruz. Eğitimlisi de, eğitimsizi de bunu yapıyor. Dün İletişim Fakültesi öğretim üyesi dostumuz sosyal medya hesaplarından, şöyle seslendi:” Covid19 testi pozitif çıkanlar neden hiç bir şeyleri yokmuş gibi sokakta dolaşır? "Ben oldum, siz de olun, bana ne" diye mi düşünmektedir? Yoksa... Merak ediyorum... Bundan tez konusu çıkar.” Bunlar virüs kaybolduktan sonra tezlere konu olacak. Türküler bile yakılacaktır. Birçok şey diplomalı da, diplomasızda olmuyor. Yurttaşlık bilincinin yerleşmesinin ne kadar önemli olduğu bugünlerde daha iyi anlaşılıyor.
![]() |
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!