Arada bir de olsa tiyatroya gitmek gerekiyor. Daha da doğrusu Şehir Tiyatrolarımızın tüm oyunlarını görmek gerekiyor. 2001 yılında ilk kez sahnelenen ‘Bir Şehnaz Oyun’ bu sezonda sahnelenmeye devam ediyor. 2001 yılında Şehir Tiyatrolarında ilk kez izlediğim oyuna önceki akşam bir kez daha gittim. Oyun ve oyuncular elbette kendilerini geliştirmişler, daha doğrusu çok mesafe kat etmişler. Eskişehir’in tiyatro izleyicisi ise muhteşem olduğunu her fırsatta kanıtlıyor. Bir Şehnaz Tango, sahnelenmeye başladığından bu yana 100. oyunu geçti. Önceki akşam ki, oyunu salonu dolduran Bin 300 Eskişehirli birlikte izledi.
TÜRK İNSANINA MORAL VERDİ
Ben oyunda sürekli olarak ilk önce oyunun yazarı Turgut Özakman’ı düşündüm. Özakman bugün aramızda değil. Ancak, oyunda onun muzip yanı beni hiç bırakmadı. Şu Çılgın Türkler kitabını yazdığı günlerde birkaç kez Eskişehir’e geldi. Kitabını imzaladı. Türkiye tarihinde bu kitap kadar okunan kitap olmadı. O kötü günlerde Turgut Özakman Türk insanına moral verdi. Emperyalizm ile mücadele azmi sağladı.
BÜYÜKERŞEN’E SÖYLEMEMİ İSTEDİ
Anadolu Üniversitesindeki konferans ve imza gününde iki kez gömleğini ve atletini değiştirdi. Terden sırılsıklam oldu. Kuyrukların ucu bucağı yoktu. O anların birinde kulağıma eğilerek,” İyi ki, kadın değilmişim. Eve gidemiyorum. Kendimi pop sanatçıları gibi görmeye başladım” diye konuştu. Kendi adına İki Eylül caddesindeki yapılan salonu birlikte gezerken, keyiflenen Özakman Büyükerşen’e “ Turgut Hocamın salonu küçük olmuş. Ergin Orbey’in ki daha büyük” diye söylememi istedi. Amacı, Büyükerşen’i kızdırmaktı. Benim sormamla Büyükerşen kızdı. Turgut Özakman Hoca’nın keyfi daha da yerine geldi.
Bir Şehnaz Oyun da, senfoni orkestrasının , canlı olarak oyunun müziklerini seslendirmesi oyunun daha güçlü sahnelenmesini sağlıyor. Konuk orkestra şefi değerli dostum Aytuğ Ülgen’in güçlü şefliği, oyuna oyuncu olarak yaptığı küçük katkılar izleyicinin daha da keyif almasını sağlıyor.
Gerçek bir Eskişehir sevdalısı olan yazar Turgut Özakman ile oyunu 2001 yılında yöneten ergin Orbey’i, oyunun sonunda oyuncular özlem ile andılar. Bende her ikisini de yakından tanıyan biri olarak mekânları cennet olsun. Bugün hayatta fizikken yoklar, ama onlar hep aramızda olmaya, topluma yol göstermeye, aydınlatmaya devam edecekler. Oyunu izlemeyen Eskişehirliler mutlaka bir kez izlemelidirler.
Emperyalistlere ve kuruluşlarına tepki göstermenin çeşitli yolları vardır. NATO, bugün ülkemize silah çeken, askerimizi, polisimizi, yurttaşlarımızı şehit eden bir emperyalist kuruluştur. NATO, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Türkiye’ye karşı düşmanca bir tutum almıştır. TGB’lilerin Eskişehir’de NATO yazan sokak tabelasını, ATA sokağa çevirmeleri alkışlanacak bir adımdır. TGB geçmişte de, Amerikan askerinin kafasına çuval geçirerek, gönüllere su serpmişti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!