Bu ayı Büyükşehir Belediyesinin ilk meclis toplantısında Büyükerşen, meclis gündeminden önce 15 dakika konuştu. Büyükerşen 15 dakikalık konuşmasında, ilçe belediyelerinden meclise plan tadilatı getirmemelerini istedi. Plan tadilatlarının, imar planlarını yamalı bohça haline getirdiğini, ilin genelinin planlarının tüm üniversiteler tarafından hazırlanabileceğinin altını çizdi. Belediyelerin kayırmalar olabileceği için plan çalışması yapmaması gerektiğine vurgu yaptı.
EKONOMİ ETKİLENİR
Büyükerşen’in sözleri üzerine AK Partili Mustafa Önder ile Nuri Temizsoy söz aldı. Büyükşehir Belediyesinin iki meclis üyesi, Büyükşehir Belediyesinin Şubat ayı gündeminin 13 maddesinin ilçe belediyelerinden gelen plan tadilatı olduğunu belirterek,” Sizin bu isteğinin lokomotif görevi gören inşaatları durdurur. İnşat sektörünün durması 40’a yakın başka sektörleri de etkiler. Eskişehir ekonomisi etkilenmiş olur” dediler. Meclis de yine konunun uzmanı meclis üyeleri, plan tadilatlarının planların bütününü bozmayacağının altını çizdiler. Büyükerşen, ilçe belediyelerinden tadilat isteği gelmemesi konusunda ısrarcı olunca, saatlerce meclis gündemine geçilemedi.
YEŞİLTEPE’Yİ HERKES TAKİP EDİYOR
Yeşiltepe mahallesi muhtarı ve Yeşiltepe de yaşayanlar özellikle imar konularında çok duyarlılar. Yıllardır, mahallerindeki kat sorununun çözülmesini bekliyorlar. Mahalle sakinleri gökdelen yapmak istemiyor. Sadece evlerinin üç veya dört katlı olmasını istiyorlar. Büyükerşen’in Yeşiltepe Mahallesi muhtarlığını ziyaret etmesinden ve mahalle sakinleri ile gelişi güzel tartışması sonucu Eskişehir’de yaşayanlar kendi dertlerini unutarak, Yeşiltepe mahallesinin imar konusundaki dertleri ile meşgul olmaya başlamışlardı. Bu aşamada taşeronluk işini üstlenen Büyükşehir’in bir yetkilisi Yeşiltepelilere 10 kat vaat ederek, olaya mizahi bir anlayışta katmıştı.
ENGEL NEREDEN KAYNAKLANIYOR
Yeşiltepe Mahallesi konusunda yapılacak belli olduğu için, bu konuda bir yazı yazmamıştım. Mahallelinin Ahmet Ataç’ı bağrına basarken, Büyükerşen’e şiddetli tepki vermesini sosyolojik olarak yorumlamaya çalıştık. Ancak, önceki akşam şehrimizdeki bir televizyon kanalında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un sorunları bulunan mahallerin 2019 yılına kadar yani önümüzdeki yerel seçimlere kadar sorunlarının çözülemeyeceğini söylüyor. Bakanlığın ve Büyükşehir meclisinin kendilerine engel olduğuna ısrarla vurgu yapıyor.
KİM NEYİ KASTETTİ
Dünyaya soldan bakan Yeşiltepeli Sinan Gürsoy ise, Kurt’un konuşmalarına şöyle yorum yaptı:”2019'a kadar " sorunların çözümünü beklemeyin" diyor, anlaşılıyor da peki 2019'dan sonra çözüleceğine vatandaş nasıl inanacak?
Eğer CHP Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsa bakanlıklar yine CHP'li olmayacak. Mevcut belediye seçimleri bu şekilde sürdükçe, perifer ilçeler il belediye meclisini belirledikçe il meclisinde CHP ağırlığı olma ihtimali de neredeyse yok. O zaman Kazım Kurt, " Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimini CHP kazanamazsa, Büyükşehir meclisi CHP ağırlıklı olmazsa 2019'da yeniden bizi seçseniz bile bizden hizmet beklemeyin" demiş oluyor”. Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt ayrıca, kendilerine yetki verilecek olsa mahallerin planlarını hazırlayabileceklerini söylüyor. Bir yıl önce İnönü belediyesine yetki verilmişti. Ancak, yetkileri daha sonra kısıtlandı. İlçe belediyesi mahkemeye verildi. Kurt, televizyonda, Büyükşehir Belediyesi meclisinde tartışmaları da bir kenara bırakarak, topu taca atıyor ve” Büyükerşen mahalle bazındaki planları kastetmedi, parça parça arsa imarlarını kastetti" diyor.
MECLİSLERİ İZLEMEK GEREKİYOR
Bir anlamda konuşması ile Ataç’ı saf dışı ediyor veya etmek istiyor. En azından zor durumda bırakıyor. Televizyonda programları yapan arkadaşlarda Büyükşehir Belediyesi Meclislerini izlemedikleri için, konuklarının konuşmalarını değerlendiremiyorlar. Konukları ne söylese haklı buluyorlar. Özellikle il genel meclisleri kaldırıldıktan sonra, Büyükşehir Belediyesi Meclisleri tüm ilin geleceği ile ilgili karar aldığı için daha önem taşıyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!