Dün Kırmızı Toprak Mahallesindeki Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan biri kadın iki doktor saldırıya uğradı. Aile Hekimliği yıllar önce ‘herkesin doktoru’ olacak parolasıyla kuruldu. Çok tartışıldı. Bugün her hangi bir tartışma yok. Herkesin bir aile hekimi var.
Ben iki kez aile hekimimi değiştirdim. İlkini değiştirirken, Sağlık İl Müdürlüğüne dilekçe verdim. İkincisinde ise, form doldurdum. İlkini değiştirirken, eşim tepki göstermişti. Kızım ise yarım gün kapısında bekledikten sonra yaptığım değişikliği haklı bulmuştu. Daha sonra bacanağımda benim aile hekiminin kendi aile hekimi de olmasını istedi. Eşi ve çocukları ise eski aile hekiminde kaldı. Yani, aile hekimini de seçmek insanın hür iradesi ile yapılıyor. Ailemizin şimdiki yani üçüncü aile hekimini aile de kimse değiştirmek istemiyor. Çünkü ailemize çok iyi hizmet veriyor. Herkese de aile hekimimizi tavsiye diyorum. Buradan da ismini yazacak değilim.
GÖZÜMDE CANLANDI
Dün hem de bir öğretim üyesinin fiziki ve sözlü saldırısına uğrayan biri kadın iki doktordan Aytekin Beyi uzun yıllardır tanıyorum. Kendisi başarılı bir şekilde uzun yıllar Eskişehir Devlet Hastanesinin acil servisinde hizmet verdi. Kurtardığı birçok canı biliyorum. O acil serviste nöbetçi olduğunda zaman zaman onu izlediğimi hatırlıyorum. Acile gelen ve çeşitli odalarda yatan hastalarının arasında onlara şifa dağıtmak için koşup dururdu. Dün olayı öğrenince o günler gözümün önünde canlandı.
Acaba, doktorlara ucu açılmamış küfürler eden tekmeleri havada savrulan öğretim üyesinin, ıslah ettiği ya da geliştirdiği bir bitki çeşidi var mı? Eskişehir de cumhuriyetin kurulduğundan bu yana bitki ıslahı yapılır, Türkiye’ye has özellikleri bulunan bitki çeşitleri geliştirilir. Şu İsrail tohumundan kurtulmamız gerektiğinin altı çizilir. Bu olayı duyunca Eskişehir Geçit Kuşağı Tarım Merkezinde gecesini gündüzünü katarak çalışma yapan ziraatçılarımız aklıma geldi.
Daha birkaç yıl önce Osmangazi Üniversitemizde yaşanan olayı da düşündüm. Eskiden üniversitelerimiz bu şekilde değildi. Bu şahıslar üniversitelerimize nereden geldiler? Üniversitelerimizi bozan anlayış tasfiye edildi. Ancak, ruh devam mı ediyor? Anlayamadım. Ben iki kez aile hekimimi değiştirdim. Kavga, gürültü, küfür ve tekme savurmak yerine aile hekiminizi değiştirirsiniz, sağlık müdürlüğüne olayı anlatırsınız. Çözüm bulunur. Şimdi ne olacak?
![]() |
Anadolu Üniversitesinin rektörünün aniden sağlık durumunu öne sürerek, istifa etmesinin ardından, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Mahmudiyeli Prof. Dr. Fuat Erdal’ın görevine başlamasından sonra, ilk kez hemşerileri toplu halde ziyaretine geldi.
Erdal’ın rektör olarak atanmasından sonra, ilk önce biz yeni rektörümüzün Mahmudiyeli olduğunu yazmıştık. Hatta Mahmudiyelilere bile telefon açarak müjdeli haberi vermiştim. Mahmudiyenin önde gelen birkaç kişisine gaz da vererek, rektörden okul istemeleri tavsiyesinde bulunmuştum. Önceki gün Mahmudiyeliler Yardımlaşma Derneği hayırlı olsun ziyaretine gidince, acaba ne söylediklerini merak ettim. Mahmudiye’deki Osmangazi Üniversitesinin açtığı okul başarılı çalışmalar yapıyor. Anadolu Meslek Yüksekokullarına çok sıcak bakmadı Belki, yeni rektör ile düşünce değişir.
![]() |
Küresel salgın hayatımızı bir bütün olarak etkiledi. Tiyatro ve senfoni konserlerimizden ayağımızı çektik. Bu yıl şehir tiyatroları ile senfoni orkestranın perdelerini, sahnelerini açması zor görünüyor. İnşallah, şu aşı bulunurda, hayat tekrardan normale döner. Eğer, hayat normal akışına devam etseydi, Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası sezonun ilk gösterisini Yazılıkaya’da ortaklaşa yapacaklardı. Güngör Dilmen’in ‘Ben Anadolu’ adlı eserinden uyarlanan Kibele bizi, Yazılıkaya’da buluşturacaktı. Kısmet değilmiş… Ya da aşıyı bekleyeceğiz.
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!