Eskişehir’de faaliyet gösteren Beylikovalılar, ‘Beylikova ve Köyleri Sosyal Kültür Dayanışma Derneği ‘ kurdular. Dernek pek çok konuda faaliyet gösteriyor. Beylikovalılar ve kendisini Beylikovalı hissedenler derneğe sahip çıktılar. Dernek kısa zamanda gelişti. Derneğin yönetim kurulu geçtiğimiz Pazar günü de ilçede ‘1. Beylikovalılar Buluşması’ etkinliği düzenledi. Bu etkinlik her yıl yapılacak. Geleneksel hale gelecek.
Eskişehir’de yaşayan Beylikovalılar, düzenlenen organizasyon ile etkinliğe katılmak için otobüslerle Beylikova’ya götürüldüler. Etkinlikte Eskişehirli Mithat Körler başta olmak üzere çeşitli sanatçılar sahne aldı. Binlerce Beylikovalı bir araya gelerek, eski günleri andı. Beylikova’nın eski adı Beylikahır dı. Osmanlı ordusuna yetiştirilen atların ahırları suyu ve yemi bol olduğu için Beylikova da bulunurmuş. Yıllar içinde Beylikova gelişerek ilçe oldu. Adı da Beylikahır oldu. Her nedense yıllar içinde bu isim beğenilmedi. Beylikova’ya dönüştü. Yer isimlerini değiştirmekte üstümüze yoktur.
Beylikovalılarda, eski günlerin hatırına buluşmada Beylikahır Hatırası adı ile bir köşe oluşturdular. Etkinliğe katılanlar istisnasız bu köşede eşi, dostu ve uzun zaman sonra kavuştuğu dostlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Benim annemde Beylikovalıdır. Çocukluğumda Eskişehir’den Beylikova’ya ya da Yalınlı’ya tren ile giderdim. Yolculuk yaklaşık bir saat sürerdi. Şimdi tabii ki tren yok. Yalınlı istasyonu kapatıldı. Derneğin yönetimini üyelerini ve 1. Beylikovalılar Buluşmasını organize eden tertip komitesini kutluyorum. Besi ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi bittiğinde Beylikova’yı tüm Türkiye’nin öğreneceğine ve geleceğine inanıyorum.
Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli Sivrihisarlı bir bilim insanıdır. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yıllarca öğrenci yetiştirdi. Bir dönem İŞKUR genel müdürlüğü yaptı. Siyasete adım atmayı düşünse de bu işten kısa dönemde vazgeçti. Sonra Prof. Dr. Biçerli bir anda kendisini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü olarak buldu. Hiç bilmediği bir alanda kısa sürede başarılı oldu. Sorunları olan bir okulu kısa zamanda toparladı. Bunları nereden biliyorum. Konservatuvarın hocaları ile görüşüyorum. Geçtiğimiz günlerde de dünyaca ünlü piyano sanatçımız Gülsin Onay okula davet ederek, başarılı 14 piyano öğrencisinden bir sınıf oluşturuldu. Onay, bu gençlere bilgi ve birikimini aktardı. Beni de telefonla arayarak gençlerin vereceği konsere davet etti. Konseri Konservatuvarın müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ile izledim. Muhteşem oldu. Konserin sonunda Biçerli Gülsin Onay’a öğrencileri adına teşekkür ederek, çiçek ve teşekkür belgesi verdi. Onay Eskişehirli gençlerin yetişmesine önemli katkıda bulunmuş oldu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!