Kovid-19 günlerinde en çok tartıştığımız konu izolasyon oluyor. Virüsten korunmak için Sağlık Bakanlığı 14 kural belirledi. Belirlenen 14 kuraldan en önde gelenleri ellerin sabunla yıkanması, sosyal mesafe ve evde kalınması için her yolun denenmesi olarak belirlendi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi, en iyi çözüm 14 kuralın uygulanması ile hastalığa yakalanmamaktır. Bazılarımız belki bakanın en iyi çözüm olarak gösterdiği ‘Hastalığa yakalanmamak’ kuralını tiye almak istedi. Ancak, bu hastalığın aşısını bulmak için ülkemizde dâhil, dünyanın önemli ülkelerindeki bilim insanları laboratuvarlarda gece gündüz çalışıyor. Sağlık Bakanımızın dediği gibi en iyi çözüm hastalığa yakalanmamaktır. Çünkü virüsün kesin ilacı yok.
kamu kuruluşları olmak üzere, özel kuruluşların büyük çoğunluğunda esnek çalışma sistemine geçildi. Bizlerde evimizdeyiz. Ancak, gazetedeki gibi günün erken saatinde itibaren, akşamın geç saatine kadar gazetedeymişiz gibi çalışıyoruz.
DURUM DEĞERLENDİRİLİYOR
Dün şehirdeki ve belediyedeki çalışmaları yakından izleyen her günkünden daha fazla mesai yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile telefonda görüştüm. Yılmaz Hoca, dün belediyenin üst yönetimi ile sabah toplantısından sonra Türkiye genelindeki CHP’li Büyükşehir Belediye başkanları ile canlı video konferans görüşmesi yaptı. Başkanlar virüsün yayılımını değerlendirdikten sonra, görüş alış verişinde bulundular. Belediyelerin virüsle ilgili mücadelelerini değerlendirdiler.
Büyükşehir Başkanlarının video konferans görüşmesinden sonra Yılmaz Hoca’ya takılarak,” Hocam, Amerika da bile sizin 1983 yılında uygulamaya soktuğunuz uzaktan öğretim teknikleri kullanılmaya başlanıldı. Bence belediye başkanlarına yönelik Açıköğretim sistemini başlatınız. Her gün yaklaşık 45 dakika dersler başlasın” dedim. Hoca güldü. Belediyeler olarak olağanüstü virüs şartlarına, olağanüstü tedbirler aldıklarını söyledi. Hayatın normale dönmesi ile her şeyin eskisine göre daha iyi olacağına inandığını kaydetti. Hoca, zor şartlarda da topluma, insanlara ve diğer çiçeği burnundaki belediye başkanlarına umut aşılıyor. Bu durumu önemsiyorum.
SOKAKLARI SEVİYORUZ
Bir yandan bugün elinizde tuttuğunuz bin bir emek verdiğimiz gazetenin hazırlığını ekip çalışması olarak birbirimize uzak olarak hazırlarken, Kanal 26 televizyonunda Muharrem Esen’in hazırladığı ve sunduğu ‘Gündem Özel’ programına ikinci kez konuk oldum. Esen, benden önce Kanal 26’nın deneyimli kameramanlarının Eskişehir’in çarşılarından canlı olarak çektikleri görüntüleri ekrana getirdi. Ben evden canlı yayın ile ilgili son hazırlıklarımı yaparken, çarşı pazarları da canlı olarak Kanal 26’ın kameralarından gezdim. Herkes Taşbaşı, Hamamyolu ve 2 Eylül caddesinde havanında güzelliğinden yararlanarak, dolaşmaya çıkmış. Canlı yayına başlandığımda ise bu durumu bir kez daha hatırlatarak,” Eskişehir olarak sağlık kuruluşlarımız çok gelişmiş. Ancak, şu çarşı ve pazarları tutabilseydik. Daha iyi bir konumda olacaktık” dedim. Sayın valimiz Özdemir Çakacak ile Emniyet Müdürümüz Engin Dinç, Eskişehir pandemi kurulunda değerlendirme yaparak, Hamamyolu ve 2 Eylül caddesinde yaya trafiğine kısıtlama getirmek zorunda kaldılar. Ancak, tüm tedbirlere rağmen hemşerilerimiz büyük bir özgüvenle cadde ve sokaklara çıktılar. Hamamyoluna kısıtlama geldi. Kendilerini yan sokaklara attılar. Sonuç itibarıyla, eğitimin yaşam boyu devam etmesi gerekiyor, hepimiz için durum aynıdır.
![]() |
![]() |
Ülkemiz büyük bir sendikacısını işçi liderini sonsuzluğa uğurladı. Türk Metal Sendikası genel başkanı Mustafa Özbek, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğum ve saatler süren sohbetlerimiz olan Mustafa Özbek’in vefatına üzüldüm. Mekânı cennet olsun. Metal İşçisinin ve işçi sınıfının başı sağ olsun. Ergenekon davaları sırasında vatansever kişiliği nedeniyle, Özbek bilinen terör örgütünün tertipleri sonucu, asker, aydınlarımız ve siyasetçilerimiz ile hapislere atıldı. O ülkesi için her zaman en iyisini istedi. Kıbrıs davası konusunda önemli çalışmaları oldu. Kendisini işçi sınıfı unutmayacak, her zaman onun yol gösterici tutumundan yararlanmayı sürdürecektir.
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!