grup NATO parlamenter meclisi üyesi ile birlikte Suriyeli çocuklarla maç yaptığını, Suriye’ye bir an önce barış gelmesini beklediklerini söyledi. AK Partili milletvekili Emine Nur Günay ise Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Bahar Dönemi oturumlarına katılarak, düzensiz göçü anlattı. Göçün nedeninin batılıların tutumlarından kaynaklandığını söyledi. Yunanlıların kötü tutumlarından söz etti.
Milletvekillerimiz kendi görüşleri ve partilerinin düşünceleri doğrultusunda Suriye konusuna ve ‘düzensiz göçmenler’ konusuna çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bence ‘düzensiz göçmenler’ konusunun ortaya çıkmasına neden olan batılılar ve NATO’dur.
İKİ YÜZLÜLÜK VAR
Bugün Amerika Türkiye’ye F-35 uçaklarını vermeyeceğini açıkladı. Kıbrıs’ın Rum bölgesine ise İngilizler 122 F-35 uçağı yerleştiriyor. NATO’nun has ülkesi Amerika, Yunan, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail ile birlikte Akdeniz de Türkiye’ye doğru tatbikat yapıyor. Suriye’den çekilmemekte direnende Amerika’dır.
Suriye’de elbette barış sağlanacaktır. Ancak, bu batılıların ve NATO’nun güdümünde olmayacak. Çünkü barışı bizzat bozanlarda bunlardır. Barış nasıl sağlanacak. Amerika bölgeden gidecek. Amerika hem Irak da, hem de Suriye’de yenildi. Amerika’nın yenilmesi de yetmiyor. Taşeron örgütleri de yok olacaktır. Suriye’nin meşru yönetimi tüm Suriye’de hakim olmalıdır. Türkiye Suriye, Irak ve İran ile ilişkilerini daha da geliştirmelidir. Esad ile dolaylı veya dolaysız olarak işbirliğine gidilmelidir.
ROLÜMÜZ BÜYÜKTÜR
Türkiye’nin bölgede rolü büyüktür. Türkiye bölge ülkeleri ile ilişkilerini daha da geliştirdiğinde bölgeye barış gelecek. İşbirliği ve ekonomik ilişkiler gelişecek. Kısacası bölgeden Nato veya emperyalist kuvvetler kovulmadan, Ortadoğu’ya Suriye’ye barış gelmez. Dostluk maçını hep birlikte Şam da, Halep de yapmalıyız.
Batının ikiyüzlü tutumu bu kadarda sınırlı değildir. Sözde Ermeni soykırımı kararını batılılar kendi kafalarına göre yorumluyor ve ortaya koyuyorlar. Bu konuda Amerika ve Fransa ile İsrail başı çekiyor. Sözde Ermeni soykırımı soyut bir kavramdır. Parlamentolarda alınan kararlar ile ortaya bir şey konulamaz. Tarih boyunca da Türkler hiçbir dönemde soykırımcı olmamış, bilakis soykırımın kurbanı olmuşlardır.
BATILILARLA MÜCADELE ETTİK
Kurtuluş Savaşımız bile batılılara karşı verilmiştir. Yedi düvel bir araya geldi, ülkemizi teslim alamadı. Bağımsızlığımızı ilan ettik. Cumhuriyetimizi kurduk. Bugün o günlerden daha güçlü bir Türkiye var. Bugün yükselen bir Avrasya var. Almanya bile Avrasya’ya ŞİÖ işbirliği örgütüne yöneldi. Dünyanın geleceği Avrasya’da şekilleniyor. Halen bu durumun farkında olmayanlar var. Ancak, zamanla herkes gerçekleri görecek. Dünyaya de emperyalizm yok oldukça barış gelecek.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!