Sosyal medyayı hepimiz kullanıyoruz. Sosyal medya iyi kullanıldığında, önemi büyüktür. Ancak, bazılarımız çevresinden ve düşüncelerinden etkilenerek, yalan haberleri bile sosyal medyadan yaymaya çalışıyorlar. Çok kişi de sosyal medyayı, yorumladığı olayların doğruluğunu bilip bilmeden ya da doğru bir şekilde yorumlamadan iftira ve hakaretlerde bulunuyor.
Özellikle lider konumundaki kişilerin sosyal medya hesapları iyi kullanılmalı ve kontrol edilmelidir. Lider konumundaki kişiler, sosyal medya hesaplarını kontrol eden danışmalarını ve kullanıcılarını iyi seçmelidir. Sonra geriye dönüşü, telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşabilinir.
İMAMOĞLU’NA YAPILAN YANLIŞLIK
Mesela, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin resmi internet hesabından belediye başkanı İmamoğlu, yanlışlıkla CHP genel başkanı olarak yazıldı. Her gittiği yerde genel başkan muamelesi gören İmamoğlu’nun internet hesaplarını yönetenlerde durumdan etkilenmiş olacaklar ki, belediyenin internet sitesinde İmamoğlu’nu CHP genel başkanı olarak yazıverdiler. Kılıçdaroğlu’nun vay haline diyorum. Yanlış unvanı pek çok site haber yapınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sitesinin yöneticileri de, yaptıkları büyük gafın farkına vararak, yazıları düzeltiler.
ESKİŞEHİR’DE DE OLMUŞTU
Aynı yanlışlık geçtiğimiz günlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin sitesinde de olmuştu. Başkanın hesaplarını kullananlar, orman yangınına belediyenin itfaiyelerinin gitmesine rağmen, belediyenin itfaiyesini yollamak için orman idaresinden haber beklediğini yazmıştı. Belediyenin sosyal medya hesaplarını yöneten bu kişi, olaya sazan gibi atlayan sosyal medya kullanıcılarının uygunsuz yorumlar yazmasına neden olmuştu. Sonuçta, gelişi güzel yorum yapanlara orman idaresi dava açtı. Bakalım ne olacak?
Hacı Bektaş Veli, bilimden ayrılanın yolunun karanlık olacağının altını çizeli yüzyıllar geçti. Sosyal medya yayıldıkça, Anadolu Üniversitesi de kısa adı SODİGEM olan Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi kurdu. Merkez, sosyal medyanın günlük hayattaki yerini ve oluşturduğu tehditleri, anlatmaya çalışıyor. Toplumun her kesime ulaşmaya gayet ediyorlar.
SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Eraslan, insanların artık sosyal medya sayesinde birbirlerine her zaman yakın olduğunu belirterek, “Sosyal medya, dijital kasabanın bir uzantısı ve yeni bir yaşam alanıdır” diyor.
Geçtiğimiz günlerde kocası tarafından sokak ortasında vurulan bir kadının çevresini saran kişiler, kadına yardım yerine cep telefonları ile olayı çekme yarışına girince kadın hayatını kaybetmişti. Eskişehir’de ise 15 yerinden bıçaklanan Öznur Hanımı, esnaf kurtardı. İha da, kadını ölümden kurtaran tantuni ustası Sinan Ayaz ve kuryesi Alpaslan Enes ile söyleşi yaptı. Arkadaşlarımızın ellerine sağlık diyoruz. Böyle kahraman insanlar kamuoyuna tanıtmak ve bu türden olaylara müdahale konusunda cesaretlendirmek lazım. Çünkü Türk insanı sokakta kavga edeni, dayak yiyeni ayırır. Yardımına koşar. Son yıllarda müdahale yerine cep telefonu ile kayıt ortaya çıktı. Cep telefonu ile kayıt Türk insanını anlatmıyor, tarif etmiyor. Tantuni ustası Sinan Ayaz, işyerinde kurye olan Alparslan Enes’i duyarlı davranışları ile kutluyoruz. Kadın dernekleri bu iki şâhısa ödül vermesi gerekiyor. Bizde işyerini ziyarete gideceğiz.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!