Eskişehirli arşivci Ahmet Atuk, zaman zaman sosyal medya hesaplarından Eskişehir’in eski fotoğrafları ile Hamamyolu’nun eski fotoğrafların yayınlıyor. Hamamyolu’nun ortasından su geçtiğini, ağaçlarının gölgesinde dinlendiğini bilenler, hatırlayanlar Atuk’un yayınladığı o fotoğraflara iç geçirerek, çeşitli yorumlar yapıyorlar.
Odunpazarı Belediyesinin ödüller aldığı söylenen plastik ile kaplanan Hamamyolu’nun yeni halini yakından gözlüyoruz. Köprünün üstündeki plastikler hava şartlarına dayanamayarak, yamuldular. Yerdeki plastik döşemeler açıldı. Kuşlar gideli çok oldu. Yeni düzenlemede 100 ağaç ya söküldü. Ya da taşındı. Kalanların kökleri ile oynandığı için kurumaya başladı. Tarihi çınar ağacı yüzyıllara dayandı. Odunpazarı’nın yeni düzenlemesine dayanmaya çalışıyor. Demir korkuluklarla ayakta durmaya çalışıyor. Yakında o da kurur. Odunpazarı Belediyesinin düzenlemeden bir yıl sonra ağaç kesmeye başlaması halkın benim telefonlarıma yüklenmesine neden oldu.
Odunpazarı yöneticileri bilsin ki, halk bu konuda çok duyarlıdır. Çok az farkla seçimi kazandıkları ile övünmesinler. Halkın gönlünü kazanmaya baksınlar. Solcuların bilinçli kesimi seçimlerde tavır koydu. Tavırları devam ediyor.başkan ve yöneticiler olayların ve gelişmelerin farkında değiller. Bunu görsünler.
Bir de unutmadan şunları yazayım. Dün perşembe pazarında pazarcılar, meclis üyesi Ali Haydar Çelik’e de illetiler. Pazar yerindeki çiçeklikleri belediye vidalarla kaldırımlara sabitlemiş. Pazarcılar zor durumda kalıyorlar. Çelik mecliste dile getireceğini söyledi. Bende pazarcılardan dilekçe alarak, başkan Kurt’a iletmesini söyledim. Sabit çiçeklikler pazarcıların çalışmalarını engelliyor. Acaba, fikir kimin fikri diye düşündüm. Odunpazarı’nın ortasından geçen yolda ikiye bölünmüştü. Çıkan yangında itfaiye olaya müdahale etmekte zorlanmıştı.
Tam 12 yıl olmuş. Osmangazi Üniversitemizin Mahmudiye ilçemizdeki atçılık okulu kurulma çalışmaları başladığında, konu çok tartışıldı. At yetiştiriciliği ile ilgili okul bir atla öğretime başladı. Bugün geniş arazileri ve atları ile Türkiye’nin en gözde eğitim kurumları arasında yerini aldı. Okulun bugünkü hale gelmesinde okulun kurucu müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Hakan çalışkan’ın rolü büyüktür. Sevgi ile gecesini gündüzüne katarak okulu geliştirdi. Bugün okuldan mezun olanlar piyasada kapışılıyor. Çoğu zaten kendi işlerini kuruyorlar. Okul 12 yılda atçılığın daha da geliştirmesine katkıda bulundu.2007 yılından bu yana okulun müdürlüğünü yapan dr. Öğretim Görevlisi Hakan Çalışkan, görevini Doç. Dr. Oytun Meçik' e devretti. Devir teslim ile ilgili olarak okulda mini bir törende düzenlendi. Çalışkan’a hepimizin bir teşekkür borcu var. Oytun Hoca’nın da çıtayı daha yükseklere taşıyacağına inanıyoruz.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!