Seçim bitti, mazbatalar alındı. Şimdi, yeni milletvekilleri TBMM’de yemin edecek. Sonra yerel seçimin hazırlıkları başlayacak. Hemşerimiz BBP genel başkanı ve Ankara milletvekili Mustafa Destici, Ekim ayında yerel seçimin yapılmasının uygun olduğunu söyledi. Herhalde Ekim-Kasım gibi bir sandık daha önümüze gelecek. Herkes erken genel seçimden sonra, erken yerel seçimi konuşmaya başladı. Macun tüpten çıktı mı? Geriye dönüş olmuyor. Birde arkaya alınmış rüzgâr varsa, çare yok.
ELEKTRİK ALAMAMIŞTIR
Genel iktidar bellidir. Sandıktan AK Parti ile MHP birlikte çıktı. Kabinede bakanlar iki partinin işaret ettiği kişilerden oluşacak. Ben Ruhsar Demirel’in bakan olacağını düşünüyorum. Yerelde 20 yıla yakın zamandır Yılmaz Büyükerşen’in iktidarı var. Bu iktidara CHP iktidarı denemez. İlk önce Büyükerşen ve yazdığı meclis üyeleri ve belediye başkanları DSP’den seçildi. Daha sonra DSP yerine tercih CHP’den yapıldı. Şimdi, belediye başkanları ve meclis üyeleri CHP’den yollarına devam ediyorlar. Ancak, önümüzdeki seçimde tercih nasıl olunacak belli olmaz. Büyükşehir Meclisinde ise AK Parti’nin ezici bir çoğunluğu olduğunu herkes biliyor.
HİÇ GELMEDİ
CHP’nin milletvekili sayısının üçten ikiye düşmesi, partide kimin az çalıştığı tartışmasını da gündeme getirdi. Kimisi seçimi boş vererek, İtalya’ya gitti. Kimisi nasılsa üç milletvekili garanti olduğuna inanarak, tercihini başka bir partiye kaydırdı. Üçüncü sıra milletvekili Nuray Akçasoy benle 4 milletvekili çıkaracaklarına iddiaya giriyordu. Dededen CHP’li olan bir Odunpazarı esnafı seçimlerden bir gün sonra beni akşam evime giderken ağlayarak karşıladı. Seçim sonuçlarının moralini bozduğunu söyledi. Odunpazarında bir kez Kazım Kurt’u görmediklerini söyledi. Geriye bir Ahmet Ataç kalıyor. Dededen bir CHP’li Ahmet Ataç var. Onun çalışmalarına da destek verilmezse, üç ikiye düşer. Ataç, hâlbuki seçimden çok önce pek çok uyarıda bulunmuştu. Aldıran da olmamıştı. Gözyaşlarına hâkim olamayan CHP’li komşuma belki de kendisinden elektrik alınamadığını söyledim.
GURURLA GEZDİ
AK Parti’nin lokomotif görevi gören milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, partililer ile birlikte hem teşekkür hem de seçimin genel değerlendirme turuna çıktı. Avcı, il başkanı Murat Özcan ile gazetemize de geldi. Hep birlikte seçimi değerlendirdik. Avcı’ya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağını sordum. O da benim fikrimi merak ettiğini söyledi.
Karşımızda 2002 yılındaki ve daha sonraki yıllardaki AK Parti’den farklı bir AK Parti var. Kimse MHP’nin yüzde 11 oy alacağına inanmazken, MHP yüzde 11 oy aldı. Eskişehir’den de bir milletvekili çıkardı. AK Parti ile birlikte yeni kabineyi kuracak. Yerel seçimlere hazırlık yapan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, “Seçim gecesi Yunus Emre Caddesinde yaptığımız kutlama aynı zamanda yerel seçimin işaret fişeği ve ilk mitingiydi. Hazırlıklara başladık. Odunpazarı ve Tepebaşı’nda da psikolojik bariyeri yıktık. Bütün ilçelerde birinci parti olarak yerel seçime giriyoruz” dedi.
Avcı, yerel seçimleri kazanmak için ‘Eskişehir ittifakı’ kuracaklarının da altını çizdi. Yani, AK Parti, MHP dışındaki partilerle de Eskişehir’de yerel seçimi kazanmak için bir araya geleceğinin sinyallerini Prof. Dr. Nabi Avcı’nın ağzından veriyor. Genel olsun, yerel seçim olsun, hiçbir seçim bir önceki seçimin kopyası veya yansıması değildir. Yani, beş yıl önceki yerel seçime göre çalışmalar yapılamaz. Köprülerin altından çok sular aktı. Hesaplar yeniden yapılacak. Kartlar yeniden karılacak. Ben AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Nabi Avcı’nın çıkacağına inanlardanım. Avcı, bir seçimi bitirdi, yerel seçim hazırlıklarına başladı. Diğer cephede ise karışıklıklar devam ediyor. Artık, şehir merkezinde kalan Emek ve 71 Evler gibi mahallerde AK Parti en yakın rakibinden 4 kattan fazla oy alıyorsa, hesaplar daha değişik yapılmalıdır. Suçlu aranacaksa da, en başta o ilçenin belediye başkanı olmalıdır.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!