Şu Azerbaycanlı besteci ve sanatçılar olmasaydı, cumhuriyetimiz kuruluncaya kadar çok sesli müzik ve opera konularında Türklerin ciddi bir çalışmaları olmayacaktı. Bizlerin bu açıklarını kardeşlerimiz Azerbaycanlılar doldurdu.
UNESCO tarafından 20. Yüzyılın en önemli sanatçıları arasında gösterilen Gara Garayev’in bugünlerde doğumunun 100. yılını kutluyoruz. Tüm dünyada müzik otoritelerinin yakından tanıdığını ancak, bazı kesimlerin Türk olduğu için daha az ilgi gösterdiği Garayev, Azeri halkının sesini, duygularını, örf ve adetlerini, yaşadıkları sıkıntıları, çektikleri acılarını ve mutluluklarını müziğe taşımıştır. Gara Garayev, besteciliği yanında Bakü Devlet Konservatuvarında verdiği dersler ve yetiştirdiği değerli sanatçılar ile de tanınıyor. Garayev çeşitli müzik türlerinde eserlerin bestecisidir. Bunlardan 'Yedi Güzel ve Yıldırımlı Yollarla' adlı baleleri, 3 senfonisi, koro ve oda müzikleri dikkat çekmektedir. Besteci ayrıca bazı sinema filmlerine ve tiyatro oyunlarına da görkemli müzikler bestelemiştir. Garayev uzun bir süre Azerbaycan Besteciler Birliği'ne başkanlık yapmış ve defalarca devlet tarafından en yüce ödüllere layık görülmüştür. Garayev ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında bir anma etkinliği düzenlenecek. Ayrıca, önümüzdeki Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bir konser ile onun doğumunun 100. yılını kutlayacak. Dünyaca ünlü Türk besteciyi yakından tanımalıyız.
Eskişehir’de teröre en çok şehit veren illerin başında gelmektedir. En son olarak da, Günyüzülü hemşerimiz 24 yaşındaki Uzman Çavuş Recep Çetin’i Afrin de terörle mücadele ederken, şehit verdik. Eskişehirliler onun cenazesine büyük katılım gösterdi. Yetkililer, her şehidin adını okula, parka veya bir kamu tesisine vermeye büyük özen gösteriyorlar. Her koşulda şehitlerimizin adının yaşatılması gerekiyor. Günyüzü İlçesinin Kavuncu köyündeki okula adının verilmesi için kampanya başlatıldı. Kampanyayı gönülden destekliyoruz.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!