15 Temmuz’un ikinci yıldönümü adına layık bir şekilde ‘Demokrasi ve Özgürlük Günü’ olarak kutlandı. Eskişehirliler 15 Temmuz gecesi bu kez bayramı kutlamak için bir araya geldiler. Elbette, bizde vilayet meydanında yerimizi aldık.
Vilayet meydanına giderken, meydanın kalabalık olup olmayacağını düşünüyorduk. Evet, bu millet sokaklara inerek, darbe girişimini el ele verdiği asker ve polisle engellemişti. FETÖ’cü teröristlere geçit vermemişti. Bayram kutlamayı hak etmişti. Ancak, bayram ilgi görecek miydi? Biz bunları düşünürken, 15 Temmuz gecesi geçen yıllardan daha fazla kalabalık oldu.
Vilayet meydanını dolduran Eskişehirliler, ‘Demokrasi ve Özgürlük Günü’ hakkındaki konuşmaları büyük bir dikkatle dinlediler. Milletvekilinden, İl başkanına kadar siyasetçilerin hepsi güzel konuşma yaptı. Derslerine iyi çalışmışlar. Ardından sahneye çıkan sanatçılar Eskişehirlileri coşturdu. Millet iradesine destek verenler, özel kuruluşlar ve ilçe belediyeleri tarafından unutulmadı.
Sivrihisar Belediyesi geçmiş yıllarda olduğu gibi sıcak yaz gecesinden insanların ferahlaması için dövme dondurma dağıttı. Sivrihisar Belediyesinin hemen yanında konuşlanan kardeş şirketlerimizden Şimşekler Mermer’in çalışanları dondurma alan vatandaşlara kek ikramında bulundu. Kek ikramına bir süre imtiyaz sahibimiz Hanifi Şimşek ile Ticaret Odası Başkanımız Ömer Zeydan birlikte katkı verdi. Şimşek ve Zeydan aynı zamanda halkın nabzını da tuttu. Eskişehirliler ile sohbet etme imkânı da buldular. Sivrihisar’ın sevilen belediye başkanı Hamid Yüzgüllü dondurma dağıtımını izleyerek, isteyen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sivrihisarlıların başkana ilgisinin yoğun olduğu gözlerden kaçmadı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Eskişehirliler meydandan ayrılmadı. Demokrasi ve Özgürlük Günü’nü doya doya yaşadılar.
Eskişehir Basket’in yöneticileri ligden çekilme kararı aldılar. Eskişehir Basket’i hem Eskişehirliler, hem de Türk sporseverler çok sevmişti. 2.5 yılda büyük başarılara imza atan basketbol takımımız bir çırpıda yok ediliyor. Yok, ediliyor kelimesini bilerek kullanıyorum. Çünkü kulübün parasal bir sıkıntısı yok. Eskişehir Basket takımı ile reklamlarını yapmaya çalışanlar, baktılar ki olmuyor. En iyisinin faaliyetleri sonlandırmak olduğunu düşündüler. Başarılı bir Eskişehir Basket takımına bir sponsor veya yeni yönetim bulunabilirdi. Bu açıdan baktığımızda, Halil Ünal’ın ne kadar dirayetli olduğu ortaya çıkar. Ünal, tüm yokluklara karşı Eskişehirspor’u ayakta tutmaya gayret gösteriyor. Demek ki, kulüplerimizde, takımlarımız da Halil Ünalları çoğaltmanın yolunu bulmalıyız.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!