Türk polis teşkilatı kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutluyoruz. Polis teşkilatımızın kuruluşu cumhuriyet öncesi yıllara rastlıyor. Bu da şu anlama geliyor. Türkler devlet kurduktan sonra ilk yaptıkları iş devletin güvenlik teşkilatını oluşturmak oluyor. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra, o dönemli yöneticiler ilk olarak eski Türklerin güvenlik sistemini inceleyerek, yeni bir teşkilat kurmuşlardı. O tarihten bugüne kadar da Türk Polis Teşkilatı kendisini sürekli yenilenerek, gelişmesini sürdürdü. Sürdürmeye de devam ediyor.
Eskişehir yapılan çeşitli değerlendirmeler sonucu, dünyanın en güvenli birkaç şehri içinde geliyor. Bu durum birkaç kez gündeme getirildi. Bir şehrin en güvenli şehir seçilmesinde çeşitli kıstaslar vardır. Bu kıstasların içinde polisin çalışması en önde gelen kıstaslardan biridir. Eskişehir’de son yıllarda uyuşturucu satıcılarına yönelik çok ciddi mücadeleler veriliyor. Eskişehir’de uyuşturucu satıcıların kökleri kurutuldu. Tek tük kalanlarda temizleniyor. Cinayet ve kadına yönelik şiddet olayları da dünyada en az Eskişehir’de görülüyor. Bu konuda Eskişehir polisin katkısı büyüktür. Kadınları sözleşmeler değil, bilinç, çaba ve güvenliğin etkili çalışması korur. Emekli bir polis memurunun oğlu olarak 177. yaş dönümünü kutluyoruz.
SALGINDAN EN ÇOK ETKİLENEN MESLEK OLDU
Eski yıllarda olsa, gazeteciler 10 Nisan gününün anısına baklavasına bir maç yapardı. Hatta bir polis bayramında bendeniz Bülent Özyazıcı meslektaşımız ile kalın bir polis gazetesi çıkarmıştık. Gazete törenlerde Eskişehirlilere dağıtılmıştı. Bugün dünya ve ülkemiz Kovid-19 ile mücadele ediyor. Mücadelede bir yılı geride bıraktık. Bu mücadelede elbette sağlık çalışanlarımız ön cephededir. Onların hemen yanında polisimiz var. Polisimiz asli görevlerinin yanında, Kovid-19 ile mücadeleye de büyük katkı yaptılar. Bizler evimizden çalışırken, onlar normal günlerdeki gibi yine sokaklardaydı. Bizler evde otururken ya da kalabalık yerlerden sakınırken, onlar sokakta virüsün kol gezdiği ortamlarda görev yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar. Eskişehir’de de iki yıllık Kovid-19 ile mücadelede çok sayıda polis hastalığa yakalandı. Mücadele etti. İnşallah, polis bayramında, kuruluş yıldönümünde eskisi gibi birlikte kutlamalar yapacağız. Önce şu Kovid-19 belasını başımızdan bir defedelim. Az kaldı.
Halk Ekmek dışında ekmek fiyatları 5 ile 10 TL arasında değişiyor. Pide de durum aynıdır. Büyükşehir Belediyesinin Halk Ekmek’te ise fiyatlar fırınlar ile karşılaştırılamayacak düzeyde ucuzdur.
Normal zamanlarda enflasyon yüksek değilken, zamlarda almış başını gitmiş olmadığı dönemde, yani birkaç yıl önce Halk Ekmek büfeleri, ekmeği zor satardı. Şimdi ise uzun kuyruklar oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından fırının kapasitesi arttırıldı. Bir Halk Ekmek büfesinin camına astığı “ Hiçbir Ekmek Kalmadı. Gelmeyecek” yazısı dikkatimi çekti. Yani belediyenin büfesi, her çeşit ekmeği ve pideyi satmış. Yetiştiremiyor. Demek ki, Halk Ekmek olmasa, bu şehirde acaba ekmeği ve pideyi kaç paraya yerdik. Ya da alırdık. Halk Ekmek’ler piyasayı dengeliyor.
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!