30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili tartışmalar, bayramın coşku ile kutlanması ile geride kaldı. Küresel salgın koşullarında kutlanabilecek en güzle bayram kutlamasını Eskişehirliler yaptı. Vilayet meydanı doldu, taştı. Gece geç saatlere kadarda dolup boşalmaya devam etti. Eskişehirliler Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile süslenen meydanda ailecek fotoğraf çektirdiler.
30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıl dönümü ile vilayet meydanındaki resmi törenler, saat 09.00 da başladı. Valiliğin küresel salgın koşularına uygun bir bayram töreni hazırladığı görüldü. Protokol üyeleri tam olarak yerini aldı. Bazı milletvekillerinin eksikliği hissedildi. Karantina yorumlarına neden oldu.
Vali Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen törenlerde Eskişehirlilerden ilgi gördü. Salgın nedeniyle kısa tutulan törenlerden sonra, vatandaşlar maske ve mesafe şartlarına dikkat ederek vali Ayyıldız ve başkan Büyükerşen ile sohbet etme imkânı buldu.
Öğle saatlerinde CHP’liler Meydanı tören için doldurdu. Karantina da olan il başkanının hazırladığı basın metnini, il yöneticisi okudu. CHP’lilerde küresel salgın koşullarına dikkat ettiler. CHP milletvekili Utku Çakırözer, Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da vardı. İl başkanı Taşel’in konuşma metni CHP’nin son günlerde uygulamaya geçirdiği politikalara uygun hazırlanmıştı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PROFESYONELLEŞMİŞ
Sivil toplum kuruluşların Zafer Bayramı kutlaması ise CHP’nin kutlamasından yaklaşık bir saat sonra yapıldı. ADD başkanı Azmi Kerman ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin organizasyonlarda uzmanlaştıkları bir kez daha görüldü. Küresel salgın koşulları da göz önüne alınarak, kimse kimseye yaklaşmadı. Kermen maske ve üzerine siperlik ile basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının kutlamasına Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Yılmaz Hoca, resmi kutlamalara, Kurt CHP’nin kutlamasına Ataç ise sivil toplum kuruluşlarının kutlamalarına destek vermiş oldu. Polisinde aldığı güvenlik tedbirleri de kimseyi rahatsız etmedi. Herkes kendi kitlesi ile bayramı kutladıktan sonra huzur içinde meydandan ayrıldı.
Kutlamaların hepsini gazetelerin muhabirleri ile ajansların muhabirleri takip etti. Törenleri basın kuruluşlarından takip eden bir gazeteci arkadaş,” Ağbi, bu kutlamalar nasıl yapıldı. Biri bitince öbürü mü vilayet meydanına geldi” diye sordu. Bende herkesin saatinin belli olduğunu söyledim. Ancak, haberleri yazan bir ajansın muhabirinin bazı protokol üyelerini görevini yazdığını ancak görevini yazdıkları kişinin adını yazmayı unuttukları veya kasıtlı olarak yazmadıkları görüldü.
SONSUZA KADAR KUTLAYACAĞIZ
Büyük Zaferin 98. yılını kutladık. Mustafa Kemal Atatürk 1 Eylül 1922 günü Batı Cephesi Kumandanlığına gönderdiği ‘Orduya Beyanname’ başlıklı bildirisinde Atatürk’ün imzası şöyledir: “Türkiya Büyük Millet Meclisi Reisi Başkumandan M. Kemal” Yani, ülkeyi kurtaran, ardından Cumhuriyet’in kurulmasını sağlayan TBMM’nin kurduğu Türk ordusudur. Büyük Taarruz ve Zaferden sonra da Atatürk,
“Türkiya Büyük Millet Meclisi Hükümeti” ibaresinin kullanılmasını istemiştir. Yani, cumhuriyeti kuranlar, halkın meclisine büyük önem verdiler. O meclis sayesinde bugünlere geldik.
Bu arada tüm ilçelerimizde de Zafer Bayramı ilçe sakinlerinin katılımı ile yapıldı. Kurtuluş Savaşında o ateşten gömlek günlerinde, Atatürk’ün TBMM hükümetinin bakanlar kurulunu Sivrihisar’da topladığı Zaimağa Konağı’na Sivrihisar Belediyesi tarafından dev bir Atatürk posteri ile Türk Bayrağı asıldı. Han Belediye başkanı Erdal Şanlı ile Günyüzü Belediye başkanı Menderes Durgut ilçelerindeki bayram kutlamalarını sosyal medyadan tüm Türkiye’ye duyurdular.
![]() |
![]() |
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!