CHP’de il kongresi süreci devam ediyor. Beş il başkanı adayı var. Adayın biri henüz aday olmak için yeterli delegenin imzasını alamadı. Ancak, bu kişide aday olduğunu belirterek, özellikle sosyal medyada çalışmalarına devam ediyor. Kurt’un grubu ikiye bölündü. İki aday özellikle Kurt’un kendilerini desteklediğini söylüyor. Ataç’ın ise desteğinin mevcut başkan Abdülkadir Adar’dan yana olduğu bilinen bir gerçektir.
Peki, Yılmaz Büyükerşen kimi destekliyor? 4 aday da Büyükerşen’in kendisini desteklediğini ifade etse de, Büyükerşen’in gönlünün Adar’dan yana olduğu her ortamda CHP’liler tarafından dile getiriliyor. Lakin bazı ilçe başkanları Büyükerşen’in tam olarak kimi desteklediğini anlayamadıklarını da söylüyorlar.
Büyükerşen, makamında ilçe başkanlarını gruplar halinde ağırladı. Onlara uzun uzun konuşmalar yaptı. Bazı ilçe başkanlarının dediğine göre, Abdülkadir Adar’ın çalışmalarını övmüş, ancak delege oyunu Adar’a versin dememiş. Bir grup ilçe başkanı ise “Yılmaz Hoca’nın anlattığı tarif çok açık. Hoca Abdülkadir Adar’ın işaretini verdi” diyor.
HERKES ÖĞRENCİ
Ben de Yılmaz Hoca’nın yaptığı gibi gruplar halinde ilçe başkanlarını diledim. İlçe başkanlarının büyük çoğunluğunun, tamamına yakını da denilebilir Abdülkadir Adar’ı destekleyecek. Adar’ı destekleyenler yine de Yılmaz Hoca’nın çok net olarak Adar’ı işaret etmesini beklediklerini söylüyor. Ben de Yılmaz Hoca’nın tam anlamı ile siyaseti öğrenemediğini” Serde hocalık olunca, herkes onun gözünde öğrenci olur. Sizi öğrencileri olarak görüyor. İşareti vermiş. Konuşmaları, aranızda geçenleri anlattınız. Hoca, Arif’e tarif gerekmez, düsturu ile hareket etmiş” dedim. Yılmaz Hoca’nın ilçe başkanları ile konuştuklarını burada anlatacak değilim. Bu dedikoduya girer. Merak eden CHP’li ilçe başkanlarına görüşmenin içeriğini sorar.
Aslında Prof. Dr. Şükrü Torun başarılı bir Nöroloji doktorudur. Bugün Torun, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü başkanlığını sürdürüyor. Aynı zamanda üniversitenin kısa adı TÜDAM olan Müzik Terapi Bilimi sorumluluğunu da yürütüyor. Bu merkezde hastalıkları müzik tıbbı ile yenme mücadelesi yapıyor.
Torun, 29 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim ve Kültür Merkezinde 1. Müzik Terapi ve Müzik Tıbbı Sempozyumu düzenliyor. Sempozyuma ülkemizin seçkin bilim insanları katılacak.
Müziğin insan sağlığına katkıları binlerce yıldır biliniyor. Bergama Asklepionu’ndan Selçuklu ve Osmanlı Darüşşifaları’na kadar Anadolu topraklarında da güçlü kökleri olan “hastalıkların tedavisinde müzikten yararlanma” yaklaşımı, bugünlerde modern bilim dünyasında oldukça ilgi gören konu haline geldi. Peki, müzik nasıl iyileştiriyor? Günümüzde sağlık alanında hangi bilimsel çerçevelerde ve nasıl kullanılıyor? Bu soruların yanıtı sempozyuma katılarak bulabileceğiz. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk de sempozyuma önemli katkılarda bulunacak. Sempozyumda, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi gören müzik temelli uygulamalar arasında bilimsel nitelikleriyle öne çıkan “Müzik Terapi” ve “Müzik Tıbbı” uygulamaları ele alınacak.
Yüksek tansiyonu olan, uyuyamayanlar ve çeşitli hastalıkları bulunanlar bu sempozyumu takip edebilirler. Anadolu Üniversitesi sempozyum sonuçlarını kitap halinde bizlere iletebilir. Şükrü Hoca’yı şimdiden kutluyoruz.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!