Günyüzü İlçemizde ‘Sakarya Şehitler Anıtı’ var. Sakarya Savaşlarını çok kişi Sakarya ilinde geçtiğini zannetse de, Türk’ün 6 bine yakın şehit vererek, koruduğu bu topraklarda Sakarya Savaşları, Seyitgazi, Sivrihisar, Günyüzü ve Polatlı, Haymana civarında geçmiştir. 22 gün 22 gece süren savaşlarda 6 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiş, Türk Ordusu zafer kazanarak, düşmanın yurttan atılmasının önü açılmıştır. Düşman ise 40 bin asker, sayısız malzeme ve silah kaybettikten sonra Kütahya yönüne doğru kaçmıştır. Yani, Türk’ün kanı ile bu savaş kazanılmıştır.
Bu savaşlar söz konusu olduğunda Polatlı akla geliyor. Ancak, Günyüzü kimsenin aklına gelmiyor. Eski belediye başkanlarından Kadir Kılınçal döneminde Günyüzü ilçemizde Sakarya Şehitler Anıtı açıldı. Ancak, onun başkanlıktan gitmesinden sonra anıt ve çevresi ihmal edildi. İhmal eleştirileri de beraberinde getirdi.
Kısacası, Eskişehir bölgesi Kurtuluş Savaşında önemli bir rol oynadı. Eskişehirli üstün gayreti ve vatanseverliği ile Kurtuluş Savaşının, milli mücadelenin kazanılmasında üstüne düşeni yaptı. Şimdi bunlar nereden aklıma geldi. Günyüzü ilçemizin belediye başkanı Menderes Durgut, ilk önce ilçedeki şehit mezarlarının bakımını yaptı. Onları onardı. Sonra bayraklarını yeniledi. Sakarya Şehitler Anıtı’nın tabelası ve çevresinde değişiklikler yaptı. Eskiyen, doğa koşullarında yıpranan her şeyi değiştirdi. Başkanı şehitlerimize, tarihimize verdiği önem için kutluyoruz. İlçeyi ziyaret edenlerin ya da ilçeye yola düşenler Sakarya Şehitler Anıtını mutlaka ziyaret edecek. Ya da bu alanları ziyaret etmek için ilçeye gideceklerdir.
![]() |
Eskişehir’de mahalle aralarında hurdaya çıkmış, kullanılmayan otomobiller gelişi güzel terkedilmiş olarak yıllardır bizimle yaşıyorlardı. İskeleti kalmış paslı otomobiller aileleri tarafından istenmese de çocukların oyun alanları oluyordu. Bazı soka hayvanları bu hurda yığınlarının arasında yaşardı. Şehir açısından istenmeyen görüntü oluştururdu. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu hurda veya polis dili ile metruk otomobilleri kaldırdı. Üzerinde hala plakaları olan mahalle aralarına atılmış hurda otomobillerin sahipleri bulunursa, attıkları otomobilleri kaldırmaları isteniyor. Yoksa polis otomobilleri kaldırıyor. Polisin, huzur, asayiş gibi temel işlerinin arasına böyle işlerde eklendi. Halkın güvenliği için polis üzerine düşeni yapıyor. Polis tarafından mahalle aralarından 260 araç toplandı. Şehri hemşerilerimiz otomobil çöplüğüne çevirmişler. Çöplükte hep birlikte yaşamışız. Yurttaşlık bilinci olsa, bu durumda ortaya çıkmaz.
![]() |
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Avukat Atilay Dalgıç ile ilçe yönetimi bir ekip oluşturarak, mahalle muhtarlarını ve muhtarlığın ihtiyar heyetlerini ziyaret ediyor. Onların dertlerini dinliyor. Mahalleliler ile görüşüyor. Mahalle muhtarları, tüzel kişilikleri dışında bir şeyleri kalmadığını, mahalleye gelen ve giden kayıtları görmedikleri ve kendileri yapmadıkları için mahallede oturanları bile bilmediklerini söylemişler. Yani, muhtarlar iş istiyorlar. Mahallelerde oturanlar bir sorunları olduğunda, muhtarların kapısını çalar. Ama şimdi muhtarlar mahalleye gelenleri bile bilmiyor. Çünkü bu işleri nüfus müdürlükleri yapıyor. Dalgıç, parti içi çekişmelerle ilgilenmediklerini halka indiklerini söylüyor.
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!