Öğretim üyesi bir dostumuz bahçeli evini satmayı düşünüyordu. Şehre uzak olduğunu söylüyordu. Küresel salgından sonra ise öğretim üyesi dostumuz evini satmaktan vazgeçti. Yine yakın çevremdeki pek çok kişi küresel salgından sonra gitmedikleri köylerine gitmeye ve orada kalmaya başladılar. Orada bir köy var uzakta köy var, türküleri değişti. O köy bizim köyümüz küresel salgında gideriz nakaratları eklendi. Kırsalda kullanılmayan baba hatta dede ocakları yeniden faaliyete geçirilmeye başlanıldı.
Oturacak, kullanılacak hale getirildi. Hatta kümesine yumurta sağlamak için tavuklar konuldu. Dün Eskişehir’de yumurta tavuğu satan arkadaşıma uğradım. 20 TL’ye sattığı tavukları 35 TL den satıyor. Tavukçu arkadaşım, 35 TL’ye sattığı tavukların bir ay içinde yumurtaya geçeceğini belirterek, kırsalda oturanlar dışında Eskişehir’de bahçeli evde oturanların bile tavuk bakmaya başladığını söyledi. Demek ki, insanlarımız tüketim toplumundan üretim toplumuna geçmenin çabası içindeler. Kırsal kesimde bile yaşayanlar zaman içinde yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerini bile şehirdeki marketlerden almaya başlamışlardı. Şimdi ise durumun tersine döndüğüne şahit oluyoruz.
Dün CHP’nin 4 milletvekili Eskişehirli üreticilerin don ve doludan etkilenen tarlalarını yerinde görmek ve çiftçinin zararlarını yerinde tespit etmek için harekete geçtiler. CHP bu çalışmalar ile kırsal ile bütünleşmek ve gelecek seçimlerde oyunu artırmak istiyor. Ne olacağını ise zaman gösterecek.
ÇORUM KOLLARI SIVADI
Bir zamanlar Hüsamettin Cindoruk’un Eskişehir’e gelerek, ‘Hanım köyden aday olacağım ne dersiniz’ dedikten sonra, önce milletvekili sonrada TBMM başkanı olmasından sonra bir örnekte Haydar Çorum oldu. Eşinin memleketi Mihalıççık’tan DSP listesinden pek çok kişinin beklemediği bir ortamda belediye başkanı seçildi. Bütün rakiplerinin arasından sıyrıldı. Demek ki, Mihalıççıklılar Cindoruk gibi Haydar Çorum’u da çok sevdiler. Küçücük bir ilçe olan Mihalıççık’ta ne olur? Diye düşünmeden, İller Bankasındaki payın dışında da Çorum, kendisine ilçeyi geliştirecek çalışmalara adadı. Sütçülük projesi derken, ceviz ve kiraz projelerinden sonra temiz enerji güneş enerjisi projesini yelken açtı. Hepsi ilgi gördü. Hele bizim haberlerden sonra ilçenin yolunu bilmeyen ajanslarda belediyenin faaliyetlerine ilgi göstermeye başladı. Haydar Çorum şimdi de, arıcılığa el attı. Eskiden belediyesi bulunan, sağ partilerin kalesi durumundaki Yunusemre mahallesinde yaşayan 10 arıcıya kovan ve arı desteği verdi. Arıcılık faaliyetleri de başladı. Çorum’un Mihalıççık’ı çok iyi bildiğini düşünüyorum. İle halkı da onu boşuna belediye başkanı yapmamış. Yani, enişte hakkını veriyor.
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!