Sivrihisarlı olup da, Sivrihisar Belediyesinin düzenlediği ‘Dövme Sucuk Festivaline’ gitmemek olmazdı. Gazetemiz İnternet sorumlusu Halil İbrahim’in kullandığı, gazetemizin otomobili ile yola çıktık. Festivalin etkisini Atatürk Lisesinin önünde görmeye başladık.
Pazar sabahı Atatürk lisesinin önünde yüzlerce insan Sivrihisar’a festivale girmek için kuyruğa girmişlerdi. Otobüsler, doluyor. Hemen hareket ediyordu. Lisenin önünde bekleyenler 20 otobüsün dolarak, Sivrihisar’a hareket ettiğini söylediler. Daha sonradan öğrendik ki, Atatürk lisesi önünden 50 otobüs dolu olarak Sivrihisar’a birbirlerinin peşi sıra hareket etmiş. Dronla da yapılan tespite göre 80 bin kişi festivale katıldı.
Neyse, bizim altımızda otomobilimiz var. Şoförde Halil İbrahim olunca, yolun keyfini sürmek gerekiyor. Pazar sabahı olmasına rağmen, Sivrihisar’a doğru otobüs ve otomobil akını olduğunu gözlemledik. Halil İbrahim yolda gördüğü otobüsleri sayıyor. Halil İbrahim, bu da, bu da Sivrihisar’a gidiyor diyor.
Sivrihisar’dan önce anayola bir kilometre olan bizim mahalleye Paşakadın’a uğruyoruz. Paşakadın’daki evimizi kontrol ettikten sonra, mahallemizin muhtarlığı önündeki kalabalık dikkatimizi çekiyor. Hemşerilerimize soruyoruz. Sivrihisar’a festivale hareket etmek için hazırlık yapıyorlarmış. Tabii ki bu arada uzun zamandır görmediğimiz köylülerimizle de festival nedeniyle görüşmüş oluyoruz. Hasret gidermiş olarak Sivrihisar’a tekrar yola çıkıyoruz. Sivrihisar kavşağında sıkışık bir trafik var. Otobüsler ve özel otomobiller kavşaktan Sivrihisar’a dönüyor.
Sivrihisar Belediyesi önüne vardığımızda, Halil İbrahim’e otomobili festival alanına götürmemiz gerektiğini söylüyorum. O park ederken, akın akın gelen insanlar Kilise’nin nerede olduğunu soruyorlar. Ben festivalin ilçe meydanında olacağını düşünüyordum. Meğerse festival geniş diye Kilise’nin ve Açık Hava Heykel Müzesi’nin bulunduğu alana alınmış.
Türkiye’nin tek Açık Hava Müzesi’nin bulunduğu alana girdiğimizde, insan selini geçmekte zorlanıyoruz. Alandan duman ve sucuk kokuları yükseliyor. 3- 4 yerde sucuklar pişiyor. İnsanlar 3-4 koldan sucuğun tadına bakmak için sıraya giriyorlar. Kuyruklar uzadıkça uzuyor. Festival orkestrası da var. Gelenleri coşturuyor. Orkestra çalıyor, müziğin ritmi ile insanlar oynuyor. Çocuklar festivalin coşkusu ile yüzlerine boyamışlar. Onlara Sivrihisar belediyesi ayrı bir oyun sahası yapmış. Orada eğlenceli zaman geçirdiler.
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzgüllü, neredeyse festivale gelen on binlerce kişinin elini tek tek sıktı. İsteyenler ile fotoğraf çektirdi. İlçenin 30 yıllık Nasreddin Hoca’sı Mustafa Karatepe, Hamid Yüzügüllü ile birlikte halka sucuk, ekmek dağıttı. Onların coşkusuna bende ortak oldum. Onlar sucuk-ekmek dağıtırken bende halkın nabzını tuttum. Yüzügüllü’nün seçimin açık ara favorisi olduğunu gördüm. Hayırlı olsun. Gelecek yıl iki kat daha fazla kalabalık bekliyoruz.
Kalabalık bekliyoruz derken, çevre illerden de çok sayıda kişinin festival için Sivrihisar’a geldiğini gözlemledik. Demek ki, belediye festivalin duyurusunu çok iyi yapmış. Duymayan kalmamış.
BU KADAR ÇOK SUCUKÇU
Sucukçular da paraya para demedi. Belediyenin açtığı stantlarda ürettikleri sucukları kilosu 50 TL’den satan Sivrihisarlı sucuk üreticileri paraya para demedi. Sucuk satmaya yetişemediler. Sucuğun tadına bakan, kilolarla sucuk aldı. Sivrihisarlı sucuk üreticileri yan yana gelerek stant açınca, Sivrihisar’da çok sucuk üretici olduğu da ortaya çıktı. Yani, sucuk festivalinin düzenlenmesi boşuna değil. Önce belediye başkanımız Hamid Yüzügüllü’yü kutluyoruz. Sonrada, eksiksiz organizasyonu düzenleyen belediye çalışanlarını buradan selamlıyoruz. Artık, organizasyon düzenlemekte uzman oldular. On binler Sivrihisar’a gelsin, para harcasınlar. Sivrihisarlı kazansın. Ekonominin çarkları dönsüz. Üretim ve çalışan sayısı artsın.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!