Eğer, yerel seçimler normal süresinde yapılırsa, bir yıl var. Bir yıl dediğin geliverir. Eskişehir’de yerel seçimler Odunpazarı İlçesi üzerinde yoğunlaşıyor. Başka ilçelerde mevcut belediye başkanları dışında aday olacağını söyleyen yok. Bugün seçim süreci başlasa, Odunpazarı İlçesinde hem belediye başkanlığında hem de belediye meclisinde aday enflasyonu yaşanacak. Partiler listelerini zor yapacak. Hâlbuki nasıl Sivrihisar ile Günyüzü ilçesinin seçmeninin ‘sağ’ eğilimli olduğu tartışılmazsa, Odunpazarı seçmeninin de ‘sol’ eğilimi tartışılmaz. AK Parti İlçe Başkanı Volkan Doğan da, bu durumu tespit ediyor ve şunları söylüyor:” Odunpazarı belediye başkanı diyor ki ‘Burası CHP’nin kalesi. Benim Alevi yurttaşlarım, Erzincanlı, Tuncelili hemşerilerim, işte buradaki CHP’liler; kolunu kessen gidip AK Parti’ye oy atmazlar. Nasıl olsa bizden başka oy verecek yerleri yok. O yüzden ben çok rahatım. Zaten AK Parti’yle MHP’ye benim ihtiyacım yok, buradaki seçmen benim hiç umurumda değil.’ İşte Kazım Kurt’un düşünce dünyası bu. O yüzden yaptıklarını pişkince yapıyor.”
KURT’UN SEKTER TUTUMU
Aslında Odunpazarı İlçesinde CHP’den Kazım Kurt zoraki aday yapıldı. Odunpazarı İlçesine belediye başkanı olmak için CHP’den 5 aday adayı vardı. Üstüne üstlük CHP genel merkezi Eskişehir il sınırları içinde sadece Odunpazarı İlçesinde eğilim yoklaması yapmıştı. Diğer ilçelerin tüm sorumluluğunu klana bırakmıştı. Klan Odunpazarı İlçesine de karıştı. Bu tablo ortaya çıktı. Şimdi yapılan anketlerde solcuların kalesi olarak bilinen Odunpazarı İlçesinde CHP ile AK Parti kafa kafaya çıkıyor. Kurt, Doğan’ın da dediği gibi” solcular bana oy vermeye mecburlar” diyor. Bu tutum, sekter bir tutumdur. Sağ oportünist bir tutumdur. Halka tepeden bakan, kaybeder. Tepeden inmeciliğinde solculukla bir alakası yoktur. Solcuların, emeğin gücü ile tesadüf eseri göreve gelmiş biri daha dikkatli olmak zorundadır.
TİYE ALINDI
Önceki günkü Odunpazarı Meclis toplantısında, belediyenin 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Görüşmede yasalardan kaynaklanan zorunluluk nedeniyle meclisi başkan vekili sıfatı ile meclisi Aydın Ünlüce yönetti. Ünlüce, AK Parti grubuna da sıcak geliyor. Bunun için Ünlüce’nün yönetimine herkes uydu. Sadece bir uyamadık. Çünkü gruplara ve kişilere dakikalarca konuşma imkânı verdi. Gazetelerinde bir hazırlanma süreci var. Eğer, belediye meclisleri meclisteki olanların, tartışılanların şeffaf bir biçimde kamuoyuna yansıtılmasını bekliyorlarsa, toplantılarını saat:19.00’a kadar yapmalıdırlar. Gazeteciler bize ne diyorlarsa? Sabaha kadar konuşmakta serbesttirler.
Lafı uzatmadan şunu söyleyelim. 2017 faaliyet raporu görüşmesinde CHP grup başkanı Mahmut Süzen, elindeki kitapta yazılanları okudu. Yazılarlar üzerinden birkaç yorum yaptı. Bir özgünlük yoktu. AK Parti grup başkan vekili Adem Kara’nın ise konuşmasında karla mücadeleye değinerek,” 2017 raporunda, karla mücadelede cadde ve sokaklara 50 ton tuz atıldığı söyleniyor. 45 kişilik ekipte görev yapmış. 2017 yılında Odunpazarına kar yağdı mı? Yoksa Van belediyesine desteğe mi gittik?” dedi. Bir Odunpazarlı olarak bende acaba, kırsal alana kar yağdı da, tuz mu döküldü diye düşündüm. Geçtiğimiz günlerde orman idaresinde çalışan bir şoför, ormanın araçlarının tekerlerine geçtiğimiz yıl kar değmediğini söylemişti. Ormana bile yağmayan kar belki de Odunpazarı ilçesine yağmıştır. Kar demek bereket demektir.
Odunpazarı Belediye Meclisinin en sakin üyesi olan AK Partili Sedat Halaç’ın ise espri yüklü bir kişi olduğunu anladık. Belediyenin hazırladığı faaliyet raporunu, rapor üzerinden değerlendiren Halaç, birçok müdürlüğün verilen görevleri yerine getirmediğini raporu özetleyerek anlattı. Halaç, konuşurken, başkan Kurt bile, onun yorumladığı sayfaları buldu. Eksikleri gördü. Halaç’ın “ Raporda yazmışlar. Güvercin köyünü, kuş gribine karşı yapmışlar. Peki, sırada serçe ve karga köyü de var mı? Kuş gribi güvercin köyü yapıldığında sona erdi mi?” şeklinde konuşması, tüm meclis üyelerinin gülmesine neden oldu. Demek ki, raporları kopyala yapıştır anlayışı ile yazmayacaksın.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!