Kent Konseyinin yürütme kurulunu sevdim. Kurulda belki çok kişi CHP’liler olduğunu düşünebilir. Böyle bir şey yok. Daha önceden tanıdığım kişilerin siyasi görüşlerini bildiğim için, Büyükşehir Belediyesi kent konseyinde çok sayıda dernek temsil edilirken, temsilcilerinden değişik siyasi görüşlerden oluştuğu görülüyor.
Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, valimiz Erol Ayyıldız’ı ziyaretten sonra, Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Kent Konseyi başkanı Nuray Akçasoy, hocayı ziyaretlerinin iyi tesadüflerle dolu olduğunu belirterek,” Her şeyden önce hocanın bugün doğum günü ve dahası da Dünya Şehircilik günüdür “dedi.
NÜFUS CÜZDANINDA YAZAN VE YAZMAYAN
Mesela benim nüfus cüzdanındaki doğum günüm 5 Mart olarak görülür. Aslında 29 Şubat doğumluyum. Yani, her yıl doğum günü kutlamam gerek yok. Babam Bulgaristan göçmenidir. 1951 de gelen tüm Bulgaristan Türklerin doğum günleri 1Temmuz yazıldı. Hocanın dünyaya geldiği yıllarda sadece doğum tarihi yazılırdı. Yılın bir önemi yoktu. Sonra, dünya ile uyum çerçevesinde değişikliler yazıldı. Doğum günü nüfus kâğıdın da yazılı olmayanlara, pasaport filan alırken doğum günü olarak Temmuz ayının ilk haftasındaki bir tarih yazıldı. Yan, yılın tam ortası olarak düşünüldü. Mesela biz Bulgaristan’daki haklarımızı geri kazanmak için ilk önce babamın doğum kaydını bularak. Türkiye’deki kütüğün düzeltilmesini sağladık. Aslında ne kadar önemli bir olay, bizim ülkemizde yıllarca ihmal edilmiş, olduğu da ortaya çıkıyor.
Yılmaz Hoca da öyle. Nüfusta yılın tam ortasında yazılmış. Ama onun doğum günü dündü. Bizde Nuray Akçasoy sayesinde öğrendik. Sonra sosyal medyada tanıdık, tanımadık birçok kişinin Yılmaz Hoca’nın doğum gününü kutladıklarını gördük. Pastada bir mum olduğunu gören Yılmaz Hoca, “ Yaş günümle ilgili çeşitli tartışmalar var. Türkiye’de beni izleyen çok sayıda yurttaşta bu tartışmalara katılıyor. Çok güzel yazılar geliyor. Üç ciltte yazıları topladık. Sizlere vereceğim” dedi.
HOCALIK HER ZAMAN
Belediyede Kent Konseyinin getirdiği pasta kesilmeden önce, Yılmaz Hoca kısaca Kent Konseyi üyelerine, belediye kanunlarını Bedrettin Dalan döneminden başlayarak anlattı. Kanunlardaki boşlukları sıraladı. Ne yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Eskişehir Kent Konseyinin Türkiye’de örnek alındığını da belirterek, Kent Konseyinin önerilerini her zaman dikkate aldığını söyledi. Yılmaz Hoca, Kent Konseyi üyelerine anlatacakları vardı. Ancak, hoca ile sırada görüşmek isteyenler vardı. Akşam, belediye meclisi vardı. Konuşmaların devamı bir başka zamana kaldı.
![]() |
Tepebaşı Belediyesi çevrecilik konusunda ülkemizde önde gelen belediyelerdendir. Yenilenebilir belediyecilik konusunda, Tepebaşı Belediyesinin eline gerçekten su dökülemez. Belediye güneş enerjisi ile ısınıyor. Aydınlanıyor. Belediyenin çalışmaları ile dağın başındaki çoban güneş enerjisi sayesinde çektiği su ile koyunlarını suluyor. Elektrikli otobüsler mahallerde yaşayan kadınları, semt pazarlarına taşıyor. Tepebaşı Belediyesinin yenilenebilir enerji çalışmaları Katar’a kadar uzamış. Türkiye Katar ilişkileri herkesin malumudur. Tepebaşı yenilebilir enerji çalışmalarını anlatması için Katar ‘dan davet aldı. Davete belediye mutlaka katılacaktır. Katar’dan belki ortak proje teklifi de gelebilir. Bana göre hiç fena da olmaz.
![]() |
Ben Eskişehirliyim. Ancak, babam devlet memuru olduğu için Türkiye’nin pek çok yerinde bulundum. Bilecik’te de uzun yıllar yaşadım. Sonra Bilecik’ten Eskişehir’e , memlekete geri dönmüş oldum.
Aslında bizim aile Bilecik’in Pazaryeri ilçesine balkan savaşları başlayınca geldi. Sonra savaş bitince, geldikleri Şumen’e geri döndüler. İkinci kez gelişlerinde ise Ankara’ya yakın olması nedeniyle Sivrihisar tercih edildi. Yine de ailenin bir bölümü Bilecik’te bugünde yaşamaya devam eder.
Hafta sonu Eskişehir’de yaşayan Bileciklilerin, Eskişehir’deki derneğinin açılışı vardı. Daha doğrusu, yeni binasının açılışında Bilecikliler ve kent yöneticileri bir araya geldi. Bilecik’e Osmanlı beyliğinin kuruluşunda Türklerin bir boyu atlarlar ile geldi. Derneğin açılışına getirilen atlarda ilgi gördü. Dikkat çekti. Aslında Eskişehirli, Bilecikli diye bir şey yoktur. Bölgede iki ilin birbiri ile bağlantısı güçlüdür. Eskişehir’de yaşayan 30 bin Bileciklinin, bölgemize katkıları devam edecektir.
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!