Eskişehir’de, Eskişehirpor için para harcayacak birileri olmayınca, çözüm için taraftardan başka seçenek kalmıyor. Önceki akşam Eskişehir’de yaşayanlar ve kalpleri Eskişehirpor için atanlar, Porsuk çayı kıyısında buluştu. Meşaleler yaktılar, Es-Es bandosunun konserine eşlik ettiler. Aynı, olay başka bir şehirde olmaz. Kulüp başkan ve yöneticilerini ararken, futbolculardan Erkan Zengin ortaya çıkarak, lig hazırlıklarına futbolcular olarak kendi başlarına başlayacaklarını söyledi.
KÖFTECİ SAHİP ÇIKMIŞTI
Spor kulübü olarak sahipsiz kalınmasını ilk kez komşu ilimiz Bilecik’de gördük. Bilecik’te gazetecilik yaparken, Bilecikspor 3. Ligde mücadele ediyordu. Futbolcularında tamamı Bilecik de vatani hizmetini yapan asker futbolculardan oluşuyordu. Birkaç yıl ligi askere dayanarak götüren Bilecikspor bir anda başkan ve yöneticisiz kaldı. Bilecik de yaşamını o dönemde seyyar köftecilik yaparak sağlayan Ali Han isimli Bilecikli, sahipsiz kalan kulübün tabelasını sökerek, seyyar köfte tezgâhına çaktı. Seyyar köftecinin tezgâhının üstünde ‘Bilecikspor kulübü’ yazıyordu. Tabii ki, bende hemen haberi yaptım. Haber, Milliyet’in spor sayfasının manşetinde çıkmıştı. İstanbul gazetelerinde 3. Lig haberleri yer bulmazken, ‘Seyyar köfteci’ haberi manşete çıkmıştı.
İşte o yıllarda Milliyet’ten “Git bir de Eskişehirpor’a bak’ sözü üzerine memleketim olan Eskişehir’e geldim. Belçikalı teknik direktörümüz Tom vardı. Aşırı alkol tüketen Tom Hoca, gazetelere malzeme oluyordu. Derken Yugoslav Mitroviç, Eskişehirspor’a teknik direktör oldu.
FUTBOLCULARIN PARALARINI ÖDEDİ
Mitroviç, döneminde ‘bugünde kulübü hiç kimseye bırakmayız’ diyenler yönetimdeydi. Futbolcuların maşları ve alacakları ödenmiyordu. Mitroviç bu nedenle zorlanıyordu. Mitroviç baktı ki, bir şey olmayacak. Cebinden çıkardığı ‘Marklar’ ile Eskişehirsporlu futbolcuların alacaklarını ödemişti. Sonrada otobüse binerek, İstanbul’a gitmişti. Bu olaydan sonra Eskişehirpor’un birkaç kez ligden düştüğünü hatırlıyorum.
Allah Rahmet Eylesin. Eskişehirpor kayyuma devredileceği sırada araya dönemin Emniyet Müdürü olan Atilla Aytek girmişti. Dönemin MİT Bölge Başkanı ile kulüp yönetimini omuzlamışlardı. İşler düzeldiğinde de Eskişehirlilere kulübü teslim ettiler. Sonra Eskişehirpor yeniden ikinci lige düştü. Bugünde Eskişehirpor’u kucaklayacak, yönetime gelecek bir kişi veya kişiler bulunacaktır. Taraftar kendi arasında yönetim oluşturur, kulübü alır. Önemli olan 52 yıllık ve onbinlerce taraftarı olan kulübe köklü bir çözüm bulmaktır.
BU ÖNERİ GÜZEL BİR ÖNERİ
Mesela, genel yayın yönetmenimiz Hakkı Kutlu dünkü yazısında çözüm önerisi olarak 100 bin kişinin Eskişehirpor’a üye yapılmasını ve bu kişilerin ayda 30 TL kulübe katkıda bulunmasını istedi. Kutlu’nun önerisi hemen yapılabilecek bir öneridir. Takıma taraftarların sahip çıktığını her ortamda görüyoruz. Bence bu öneriyi değerlendirmek gerekiyor. Belki Türkiye’de böylelikle bir ilke de imza atarız.
</
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!