Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusunda Amerikan himayesinde terör devletçiği kuran PKK/YPG’nin temizlenmesine yönelik son hazırlıklar yapıyor. 3,5 yıldır Amerikan emperyalistleri teröristleri Türkiye’ye teslim edeceğini söyleyerek, Türkiye’yi oyalıyordu. Amerika teröristleri teslim etme yerine onlara binlerce tır kamyonu ile malzeme gönderdi. Suriye’de ve Türkiye’de terör faaliyetinde bulunan terör örgütlerinden ‘kara gücüm’ diye Amerika dünde bu terör örgütlerine parasal destek verdiğini itiraf etti.
HAREKÂT BAŞLADI
Bu gelişmeler olunca, Fırat’ın doğusundaki Türk askeri sınır hattında konuşlandı. Barış Pınarı Harekâtı fiilen başlamış oldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla mücadeleye hazırdır" denildi. Bakanlık başka bir paylaşımda ise, barış koridorunun kurulmasının zorunlu olduğuna vurgu yapılarak,”Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için güvenli bölge/barış koridoru kurulması zaruridir” açıklamasını Türk Milleti ile paylaştı.
Mehmetçiklerimizin ayaklarına taş değmesin. Sonuna kadar ordumuzun, Mehmetçiklerin yanındayız. ABD ve fareleri terör örgütleri Ortadoğu’ya gömülecek, bölge halkları ve milletleri rahat nefes alacaktır. Amerika da bölgeyi terk edecek, uzun yıllardır beklenen barışta Ortadoğu’ya gelecektir. Terör örgütlerinin yok etmek için tarihi fırsat millet olarak önümüze gelmiştir. Zafer ülkemizin ve ordumuzun olacaktır.
Velisi bulunduğumuz Çağdaş okullarında öğrenim gören öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Bengi ve Öznur Hanımın teşviki ile tramvaylarda kitap okuyarak, toplu taşıma araçlarında kitap, gazete okunmasını teşvik ettiler. Okulun lise müdürü İsmail Samur da tramvaylara binerek insanların, öğrencilere karşı tepkisini ölçtü. Sadece batı ülkelerinde değil, Türk Cumhuriyetlerine yaptığımız gezilerde de toplu taşım araçlarında, hastane poliklinik sıralarında insanların ellerinde dergi, gazete ve kitapları gördük. Bu durumu başta Eskişehir olmak üzere, ülkemize yayabiliriz. Eskişehirli öğrenciler bu konuda atılım yaptılar. Bakalım, gerisi gelecek mi? Okul müdürü Samur’u da kutluyoruz. Okulun öğrencileri okudukları kitapları, tramvaylardaki Eskişehirlilere armağan ettikten sonra toplu taşıma araçlarından indiler. Bu da güzel bir jest oldu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!