Eskişehir’de Kovid-19 hastası olan çok az sayıda, yani 8 hemşerimiz yoğun bakımda yatıyor. Evlerinden tedavileri süren korona virüslü hastalarda dâhil 276 hasta hemşerimiz var. Eskişehir birçok şehre göre çok iyi durumdadır. Ben rakam vermesini sevmiyorum. Bu durumdan kaçınıyorum. Ancak, ilk kez rakam yazma gereğini duydum.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ne yapsın? Sağlık Bakanımız vakanın en az görüldüğü şehirleri açıklıyor. İnsanlarımız o şehirleri koruyacakları yerde, vaka olmadığını düşünerek o şehirlere hücum ediyorlar. Bodrum ve Marmaris’e gidemeyen Eskişehirliler, Bilecik’e gitti. Bilecik’e de gidemeyenler, soluğu Çifteler ’deki Sakarya başında aldı. Mutlaka bir yere gidilecek. Evde oturma yok. Adeta kumar oynanıyor. Hem de hayat üzerine yapılıyor. Sakınan ve 14 kurala uyan hemşerilerimiz ise, mobil hemşerilerimizden etkileniyor.
Eğer, Eskişehirliler olarak 2 Eylül caddesini, alış-veriş merkezlerindeki ve Hamamyolundaki kalabalıkları eritsek, Eskişehir'de vaka sayısını sıfıra yaklaştıracağız, hep birlikte rahat edeceğiz. Mutlaka kurallara uymak için zorunluluk bekliyoruz. Ya caddeler trafiğe kapatılacak. Yada zabıta ve sağlık ekipleri bizleri sıkıca denetleyecek. O zaman kurallara uyacağız. Yurttaşlık bilincinin ne kadar önemli olduğu bu küresel salgın koşullarında daha iyi anlaşılıyor.
![]() |
Okullar açılacak mı? Ağustos ayının sonu gibi açılacağı söylenmişti. Özel okullara çocuklarını yollayan veliler daha büyük endişe taşıyor. Özel okullar yapılamayan dersleri telafi etmeye çalışıyor. Özel televizyon stüdyosu kuran okullar var. Ancak, kurban bayramında insanların yoğun bir şekilde yer değiştirmesi kafalarda bazı soru işaretlerinde yanmasına neden oldu.
Eskişehir Milli Eğitim İl Müdürü Hakan Cırıt de, okulların hangi koşullarda nasıl açılacağının planlarını, eğitimci arkadaşları ile birlikte yapıyor. Sosyal medyadaki hesabından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, yeni öğretim yılına dair düşüncelerini paylaşan Cırıt, velilere seslenerek şunları söylüyor: "Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü”. 'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?”
Milli Eğitim İl Müdürü Hakan Cırıt’ın yaklaşımına veliler nasıl bir tepki verecek? Önerileri olacak mı?
![]() |
Çok çok eskilerde Beyrut için, doğunun Paris’i yorumu yapılırdı. Ortadoğu uzunca bir süredir, emperyalistlerin birbirleri ile dalaştıkları bir bölge oldu. 1950’lerden itibaren İsrail devletinin Amerika tarafından kurdurulması, Ortadoğu'yu alev topuna çevirdi. Amerika’nın bölgede ikinci İsrail devleti kurmak çalışmaları ise, Ortadoğu da huzurun tamamen ortadan kalkmasına neden oldu. Beyrut da dünkü patlamada en az 100 kişinin ölmesi, zararın ise milyonlarla ifade edilmesi, bir kez daha gözleri Ortadoğu'ya çevirdi. Demek ki, birlik ve beraberlik bozulunca ortaya böyle görüntüler çıkıyor. Bugün Amerika'nın Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine düzenlediği atom bombalı saldırının yıl dönümüdür. 1945 yılında 6 ve 9 ağustos tarihlerinde düzenlenen atom bombalı saldırının acısını bugün hala Japonlar yaşıyor. Türk şairi Nazım bile kız çocuğu şiirinde şöyle seslenmişti.” Kapıları çalan benim kapıları birer birer. Gözünüze görünemem, göze görünmez ölüler. Şeker bile yiyemez ki, kağıt gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler”
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!