CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, partisinin Eskişehir'de en çok çalışan, görevinin hakkını en iyi veren milletvekili olarak göze çarpıyor.
Çakırözer, AK Parti'nin seçim kaybettiği bölgelerde vaat ettiği yatırımları tamamlamadığını iddia ediyor. Bunun için de Seyitgazi-Kırka'da sözü verilen hastane için hiçbir adım atılmamasını, aynı dönemde temeli atılan Kültür Merkezi inşaatının da yarım bırakılmasını örnek gösteriyor.
Bazı yerlerde Çakırözer'in iddia ettiği gibi sözü verildiği halde hiç başlanmayan ya da başlanıp yarım bırakılan yatırımlar göze çarpabilir. Ancak hükümetin genel anlamda böyle bir yaklaşımı olduğunu iddia etmek doğru değil.
Bazı yerlerde, bazı şehirlerde kendine has sıkıntılardan dolayı yatırıma başlanamadığı ya da yarım bırakıldığı görülebiliyor. Eskişehir'de bu manada sözü verilip hiç başlanmayan ya da yarım bırakılan, işlerin çok yavaş ilerlediği projeler söz konusu.
İktidar bu ülkeye sayısız yatırım kazandırdı, bu şehre yatırımları da küçümsenemeyecek boyutlarda. Ancak 2013 Gezi Olayları sonrasında ülkede gerginlikler hiç bitmedi. Darbe bile oldu, salgın dönemi bile yaşadık. Dolayısı ile kimi yatırımlar tüm bu sıkıntılı dönemin getirdiği zorluklar yüzünden yapılamadı, bazı yatırımlar gecikti.
Çakırözer'in Seyitgazi özelinde yaptığı yergiler iktidar partisinin lehine açıklamalardır. Zira verilen sözler tutulursa bundan, verdiği sözü tutanlar karlı çıkacaktır. Ancak Çakırözer de yaşanan bu sıkıntıları gündeme getirerek halkın gözündeki yeri sağlamlaştıracaktır.
Nihayetinde verilen sözler tutulduğunda bundan başta Kırka halkı olmak üzere önce Seyitgazili daha sonra da Eskişehirli vatandaşlarımız faydalanacaktır.
Son yıllarda yaşanan sıkıntılı süreçlere rağmen iktidarın vatandaşa verdiği sözlerin önemli bir bölümünü yerine getirdiğine şahit oluyoruz. Seyitgazi'ye verilen sözlerin de yerine getirileceğini umuyoruz. CHP Milletvekili Çakırözer, bu konuda verilen sözleri hatırlatarak görevini yapıyor ve talebinde de son derece haklı. İktidar verdiği sözu tutarak kendisine olan güven sürdürmelidir!
![]() |
Tepebaşı İlçesi Uluönder Mahallesi'nde bulunan BAKSAN Sanayi Sitesinin tramvay durağının bulunduğu bir kavşak var. O kavşakta trafik gün geçtikçe artıyor. Yalnız o kavşakta gözle görülebilecek kadar şekil bozuklukları var.
Örneğin o yolu kullanarak Çamlıca tarafına geçmek isteyen bir kişi kavşakta ışık kendisine yeşil yandığı zaman hızla geçse bir anda ortasında Tramvay Durağı bulunan iki yoldan hangisine sapacağına karar vermekle karşı karşıya kalıyor. Bu kavşağa yabancı olanlar son anda bocalama yaşadığı için sık sık kaza yapıyorlar. Bu kazaların bir bölümü de tramvay durağına çarpmak olarak gerçekleşiyor.
Son aylarda burada birkaç benzer kaza olmuş. Doğru bir şekilde bir yoldan geliyorsunuz ve birden bire aslında o yoldan birkaç metre sağdan devam etmeye başlıyor. Sürücüler ya düz devam edip tramvay yoluna girip oradan devam ediyor ya da diğer tarafa alınan yola sapmaya çalışırken tramvay durağına bindiriyorlar.
Buradaki yol işlerinden hangi kurum sorumlu ise bir an önce bu sıkıntılı durumu çözüme kavuşturmak için harekete geçilse büyük hayra girilmiş olacak. Yazık hem araçlara, hem tramvay durağına!
![]() |
CHP'nin Eskişehir örgütlerinin sesi son İl Kongresinden sonra deyim yerindeyse tamamen kısıldı. Artık eskiden olduğu kadar hemen her konuda sesleri çıkmıyor. Milletvekili Çakırözer'in çalışmaları, demeçleri olmasa neredeyse ses seda tamamen kesilecek gibi.
İl Kongresinden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bir zaferle çıkması, daha sonrasında parti örgütlerindeki ağırlıklarını kullanarak kimi partililer üzerinde baskı kurulması parti içindeki sıkıntıları arttırıyor.
Yılmaz Büyükerşen'in danışmanı Kemal Aydoğmuş'un 8 Ekim 2020 tarihli "Eskişehir CHP, gündemin neresinde?" başlıklı yazısında ilginç bir değerlendirme var.
Aydoğmuş'a göre CHP Eskişehir İl Örgütünün şu an Yılmaz Büyükerşen ile ilişkisi yok, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile olan ilişkisinin de kanadı kırık!
Dolayısı ile böyle bir ortamda CHP İl Örgütünün etkili bir siyasi faaliyette bulunması ve gündem oluşturması mümkün değil!
CHP Eskişehir'de böylesine sessiz ve sakin bir siyasal ortamı hiçbir zaman sağlayamamıştı. Bunu CHP mi yaptı yoksa CHP örgütünün şansı yaver gitti de diğer partiler kendiliğinden Eskişehir'deki siyasi faaliyetlerini adeta askıya mı aldılar, işin o tarafını tam olarak bilemiyoruz.
Ancak Eskişehir'de hemen hiç gündem yok. Siyasi bir gündem de yok. Bunun en önemli nedeni de siyasi partiler arasında, belki kamuoyundan gizli olarak, sağlanmış ama adı konulmamış bir konsensus olsa gerek!
İl Başkanlarının bir araya gelmesinden sonraki süreçte siyasi sessizlik daha da derinleşti. Eğer gerçekten de bir konsensus sağlanmışsa herhalde o toplantıda ya da hemen sonrasında sağlanmış olsa gerek!
Öyle görünüyor ki CHP örgütleri ile belediye başkanları arasındaki sıkıntı giderek derinleşecek. Belediye başkanlarını dışlayan bir örgütün ayakta kalması ya da başarılı olması düşünülemez zira!
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!