Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinde geçen hafta gerçekleşen talihsiz tartışmada, Büyükşehir Belediye ve Büyükşehir Meclis Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Partili Meclis üyesi Mustafa Birsen'e söz vereceğini söylemesine rağmen söz vermemiş, bunun üzerine Birsen tepki göstermişti.
Mustafa Birsen'in söz verilmemesi üzerine gösterdiği haklı tepkiye sinirlenen Başkan Büyükerşen bir süre sonra o talihsiz ifadeyi kullandı: "Bayat siyasetçi!"
Mustafa Birsen de kendisine hem söz verilmemesi hem de bu şekilde kabaca hitap edilmesi,hakaret edilmesi üzerine sinilerenek "O zaman siz de kokuşmuş siyasetçisiniz" dedi.
Önceki gün Büyükşehir Belediyesine yakın gazetelerden birinde "Büyükşehir Meclisi'nde hakaret tartışması" başlığıyla verilen haberin spotu aynen şu şekildeydi:
"Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında, bir önceki oturumda AKP'li Meclis Üyesi Mustafa Birsen'in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e kokuşmuş siyasetçi demesi üzerine tartışma yaşandı."
OLAYI OLDUĞU GİBİ ANLATIP YORUMU HALKA BIRAKSALAR KEŞKE!
Bir sonraki gün aynı mesele yine aynı şekilde köşe yazısına taşınıyor. Yine sadece AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen suçlanıyor. Bu mevkuteleri okuyanlar sanırlar ki Birsen, durduk yere Yılmaz Büyükerşen'e "kokuşmuş siyasetçi" demiş. Öncesinde Yılmaz Büyükerşen'in söz vermeyişi, Meclis'ten atmakla tehdit etmesi ve nihayet Büyükerşen'in Mustafa Birsen'e "Bayat siyasetçi" demesinden hiç bahsetmemişler. Sanki bunlar hiç yaşanmamış, Birsen durduk yere gidip Büyükerşen'e öyle bir söz söylemiş!
Olay nasıl oldu, kamuoyuna bazıları nasıl yansıtıyor? Neyse ki olayın videosu var da izleyenler kimin önce karşısındakilere neler söylediğini, nasıl kaba davrandığını görebiliyor. Yoksa yaşanan hadiseleri ters yüz edip hepimizi aldatmaya kalkışacaklardı!
Bu ülkede keçisi çalınan imamın haberini "İmam keçi çaldı" diye veren medya oldu. Bugünküler de onların ya fiziksel ya da zihniyet olarak devamı. Çok görmemek lazım: Medya kimin elindeyse haklı her zaman odur, gerçek haklılar onların saldırdıkları, aşağıladıkları olsa bile!
Olayın bir başka yönü daha var: Olayları tersyüz edip kendilerine yakın bulduklarını haklı çıkarmak için binbir taklalar atanlar nasıl oluyorsa "tarafsız gazeteci" oluyor, bizim gibi olay neyse onu olduğu aktarıp ona göre yorum yapanlar "taraflı, yandaş basın!"
![]() |
Eskişehir'de son bir haftadır, Odunpazarı Belediyesinin ilçenin okullara, ibadethanelere ya da tarihi yerlere çok yakın bazı alanları içkili yerler alanına dahil ettiği kararı tartışılıyor, konuşuluyor. Eskişehir halkının şehirde 50 tanesi Barlar Sokağı'nda olmak üzere 165 adet içkili yerler varken bunların üzerine 92 adet daha eklenmesine karşı öfkesi giderek yükseliyor. AK Parti, MHP, BBP Eskişehir halkına layık görülen yaşam biçimine karşı çıkışlarını yaptılar, tepkilerini ortaya koydular. Ancak bazı siyasi partilerden çıt yok!
Hadi diyelim ki Saadet Partisi, CHP'nin ittifak ortağı. İttifak ortakları olmasa da bir şey söylerler miydi orasını bilemiyoruz. Ancak bugüne kadar şehirde bu kadar alan içkili yerler kapsamına sokulmasına rağmen herhangi bir tepkilerini göremedik. Sadece AK Parti'yi yermek üzerine siyaset yapan bir parti, bir anlayış SP. Bu nedenle bu konuda herhangi bir duruş sergileyebileceklerine ihtimal vermiyoruz!
Gelecek Partisi ve DEVA Partisi de bu konuda sessiz kalmayı tercih eden partiler. Aslında bugüne kadar ortaya koydukları eylem ve söylemlerle yeni bir siyasi parti olacaklarına, yeni bir duruş sergileyeceklerine yönelik herhangi bir aktiviteleri, girişimleri olmadı. Saadet Partisi'nin farklı versiyonları bu iki parti de. Sadece başlarında bulunan kişiler farklı, teşkilatları farklı; boş yere israf! Bir arada olup aynı şeyleri söyleseler hiç değilse zaman, insan ve parasal israftan kurtulmuş olurlar!
HALKI DÜŞÜNEN SİYASİ PARTİLERSENİZ HALKIN SESİNE KULAK VERİN!
Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin Odunpazarı Belediyesinin içkili yerler kararına karşı herhangi bir tepkileri oldu mu bilmiyoruz. Biz duymadık. Belki tepkileri olmuştur, bize ulaşmamıştır ya da biz görememişizdir. Ancak olduğunu da sanmıyoruz. Zira kendileri CHP ve etrafındaki partileri doğal ittifak olarak kabul etmiş durumdalar, onlar da Saadet, İYİ Parti ve CHP gibi sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapmayı düşünüyorlar galiba!
Siyasi partiler daha başka siyasi partilere hizmet etmek, onların değirmenine su taşımak için ortaya çıkmazlar, kurulmazlar. AK Parti gibi çıkarsın ortaya, farkını gösterirsin, tavırlarında oynaklık olmaz ve vatandaş da senin bu halini, duruşunu beğenip seni iktidar yapar. Ama şöyle en basit bir konuda bile görüşlerini dile getirmeyen, duruşunu gözler önüne sermeyen bir siyasi partiye kim neden oy versin?
Aslında halkın geniş kitlelerinin tepki gösterdiği böylesine hadiseler siyasi partilerin kendilerini göstermesi, halkın gözündeki yerini sağlamlaştırması açısından bulunmaz birer fırsattır da. Ancak öyle görünüyor ki Gelecek ve DEVA partileri açısından 165 adet içkili yere 92 adet daha katılmasının herhangi bir sakıncası yok!
Siz siyasi parti olarak bugün vatandaşı böylesine önemli, böylesine kritik bir konuda görmezseniz vatandaş da yarın sizi sandıkta görmez!
![]() |
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!