Buz Ateşi
Yalı Park Balo & Davet
Eskişehir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63662.728$

Eskişehir’de turizmin katkısı her geçen gün artıyor

24 Nisan 2024, Çarşamba 09:33

Yılar önce Eskişehirlilere “Turizm” desek dönüp belki de “O da ne ?” diye sorabilirlerdi.  Bir dönemler turizm alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara “bacasız sanayi” deniyordu ülkemizde. Eskişehir “bacasız sanayiyi” en geç keşfeden illerden birisi. Geç keşfetmemize rağmen bu konuda hızla atılan adımların Eskişehir’e kazandırdığı avantajları da gözden kaçırmamak gerek. Bugün Eskişehir’de artık hem hafta sonları hem de hafta içinde turizm hareketliliği yaşanıyor. Tur firmalarının ilgi alanına giren Eskişehir’i merak eden yüz binlerce kişi artık günübirlik de olsa şehrimize geliyor, görüyor, beğeniyor ve keyifli bir ziyaretin artından kendi şehrine dönüyor. Sadece bu kadar değil. Eskişehir’i görüp bulunduğu bölgede Eskişehir’i anlattıkları içinde Eskişehir her geçen gün farklı ve daha çok yerli turist geliyor. Bu elbette Eskişehir ekonomisi için önemli bir kazanç kapısı olarak değerlendirilebilir.

Eskişehir’in turizm konusundaki bir adım geride kalmasının sebebi ise kesinlikle konaklayan turist sayısının yetersizliğidir. Yatak sayısı ve konaklama olanakları yeterli bu konuda somut adımların atılabilmesi için hep birlikte ortak aklın gerektirdiği projeler oluşturulup hayata geçirilebilmeli.

Turizm deyince yine bir zamanlar akla “deniz kum güneş” akla geliyordu. Artık turizm o kadar çeşitlendi ki… “Kültür turizminden başlayarak gastronomi turizmine, termal turizmine” kadar çok çeşitli bir turizm anlayışı gelişti.

Eskişehir’in turizm anlamında hem kendini hem de vizyonunu yenilemesine ihtiyaç olduğu kesin. Günü birlik turlar yerine konaklama sayasını arttıracak önlemler alınmalı, bu alanda atılması gereken adımlar gözden geçirilmeli yeniliklere imza atılmalıdır Bugün Eskişehir’in özellikle müzeler bölgesi ve Odunpazarı’ nın yanı sıra Frigya vadisi ve diğer alanlardaki örneğin Nasrettin Hoca, Yunus Emre gibi kültür değerlerinin de  daha bir görünür kılınması ile bu zenginliğimizi arttırabiliriz.

Eskişehir gerçekten çok özel bir kent, Eskişehirli olmak gerçek anlamda bir ayrıcalık. O sebeple Eskişehir için atılacak her adım, Eskişehir’e getirisi olan her gelişme hepimizi heyecanlandırır. Turizm sadece birkaç esnafı değil, aynı zamanda turizm rehberliği gibi pek çok alanda yeni istihdam imkanları üreterek Eskişehir’e katkı yapmaya devam eder. Bunun için tek bir şeye ihtiyacımız var, yerel ve merkezi yönetim temsilcilerinin ve özellikle samimiyetle işbirliğine açık olmalarından başka bir şey değil.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.