Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ Yarımadası’ndaki Yukarıyapıcı Göleti çevresinde kaybolan Elif Kumal’a ulaşmak için yürütülen arama kurtarma çalışmaları 6’ncı gününde sabahın erken saatlerinde yeniden başladı. Bölgede ekipler, zorlu arazi koşullarına rağmen çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Arama faaliyetlerine kara ekiplerinin yanı sıra hava ve su altı unsurları da destek verirken, Kapıdağ Yarımadası’nın dağlık bölgelerinde Bayraktar TB-2 insansız hava aracıyla keşif ve tarama uçuşları gerçekleştiriliyor. Koordinasyon sistemi üzerinden belirlenen alanlarda çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Eskişehir'de sıkı denetim: Kusurlu olan araçlara işlem yapıldı!
Eskişehir'de sıkı denetim: Kusurlu olan araçlara işlem yapıldı!
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında Elif Kumal ile birlikte kamp yaptığı belirtilen erkek arkadaşı Enis G. ile kampta bulunduğu öne sürülen Yavuz isimli şahıs, işlemlerinin ardından sevk edildikleri Erdek Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtilirken, Elif Kumal’a ait herhangi bir iz ya da bulguya henüz ulaşılamadığı öğrenildi. Bölgede geniş çaplı arama çalışmalarının kesintisiz devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA- 2Eylül Haber