Menemen olaylarının yalnızca bir yas günü olmadığını vurgulayan Avci, bu tarihin Cumhuriyet düşmanlığının açıkça teşhir edildiği bir gün olduğunu ifade etti. Teğmen Kubilay’ın genç bir yedek subay, Cumhuriyet öğretmeni ve aydınlanma neferi olduğunu belirten Avcı, Kubilay’ın “gerici ve yobaz bir güruh tarafından, din ve şeriat adına hunharca katledildiğini” söyledi.
Açıklamasında, gerici zihniyetin yok olmadığına dikkat çeken Avci, “Dün sarıkla gelenler bugün kravatla geliyor. Dün hançer taşıyanlar bugün yasa kalemi tutuyor. Dün Kubilay’ın başını kestiler, bugün Cumhuriyet’in temelini oyuyorlar” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi’nde “Bir Varmış Bir Yokmuş” temalı yıl sonu sergisi açıldı
Anadolu Üniversitesi’nde “Bir Varmış Bir Yokmuş” temalı yıl sonu sergisi açıldı
İçeriği Görüntüle

7F998617 Fed6 4499 90Cf 21Be8897E54F
Tarikat ve cemaatlerin devlet ve toplum üzerindeki etkisine dikkat çeken Avci, laikliğin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ve Cumhuriyet’i savunanların hedef gösterildiğini belirterek, “Kimse bunları tesadüf olarak görmesin. Bu, Menemen’in devamıdır” dedi.
ADD Eskişehir Şubesi olarak açık bir duruş sergilediklerini ifade eden Avci, “Gericilik masum değildir. Yobazlık fikir değildir. Cumhuriyet düşmanlığı asla meşru değildir” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.
Teğmen Kubilay’ın yalnız olmadığını vurgulayan Avci, “Cumhuriyet yalnız değildir, laiklik sahipsiz değildir. İrtica dün vardı, bugün de var ve biz irticaya karşı buradayız” dedi.
Açıklamasının sonunda Cumhuriyet’i ve laikliği savunmaya devam edeceklerini belirten Avci, “Cumhuriyet’i pazarlık konusu yapanlara, laikliği tartıştıranlara, gericiliği normalleştirenlere geçit vermeyeceğiz. Unutmadık, unutturmayacağız. Menemen’in hesabı kapanmadı. Cumhuriyet’i yıktırmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: İlksen Akkan