Bayramların kalplere sekinet, topluma ise huzur getirdiğini vurgulayan Gürcan, “Kurban Bayramı da paylaşmanın, gönül birliğinin ve kadim değerlerimizin en güzel şekilde yaşandığı, manevi derinliğin günüdür. Bu anlamlı günlerin, ülkemize sağlık ve esenlik; Eskişehir’imize ise bereket, muhabbet ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gürcan, bayramların aynı zamanda şehirlerin kültürel dokusunu koruyan insani bağların güçlendiği, toplumsal dayanışmanın arttığı günler olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Bayram vesilesiyle, şehrimizin köklü kültürünü yaşatan insani bağların yeniden kuvvetlendiği; dostlukların, aile ilişkilerinin ve toplumsal dayanışmanın daha da pekiştiği bir atmosferin hâkim olacağına yürekten inanıyor, bizleri ortak bir geleceğe daha güçlü bir aidiyetle taşımasını diliyorum.”

Yüzbinler hacı oldu
Yüzbinler hacı oldu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: 2Eylül Haber