Konuşmasında ESKİ’nin zam politikasına değinen Akgün, “Enflasyondan en çok şikâyet etmesi gereken kurum ESKİ'dir. Çünkü ESKİ bütün zamlarını enflasyon oranına göre yaptığından dolayı bu konuda şikâyet etmemesi gereken belki de Eskişehir'deki tek kurumdur” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti MHP Lideri Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti

Borçlanma yatırım için gerekli! 

ESKİ’nin 2024 yılında borçlanmamasını eleştiren Başkan Akgün, borçlanmanın yatırım için gerekli olduğunu vurgulayarak, “Kısa vadede borcunuz çok yüksek olabilir. Ama borçlanmanın ardından yatırım gelir. 2024 yılında borçlanmamışsınız, inşallah 2025 yılında borçlanırsınız. Yatırım yapmak için borçlanmanızı da bekliyoruz sizden” dedi.

ESKİ yalnızca merkez ilçelere odaklanıyor! 

Başkan Akgün, ESKİ yönetiminin yalnızca merkez ilçeler olan Odunpazarı ve Tepebaşı'na odaklandığını belirterek, “Artık bütün şehrin yasasını lütfen aklımıza yerleştirelim. Eskişehir yalnızca Odunpazarı ve Tepebaşı’ndan ibaret değildir. On dört ilçe ile bir bütün hâlinde büyükşehir belediyesisiniz, Sayın Başkan. Sadece il merkezi yok; ilçelerde ve köylerde sıkıntı var mıdır? Vardır. Ama çözüm merci sizsiniz” diye konuştu.

Tesisler en son ne zaman yenilendi? 

Konuşmasının son bölümünde Kalabak suyu üretim tesislerinin yenilenip yenilenmediğini soran Akgün, tesislerin modernizasyon ihtiyacına dikkat çekti. 

Akgün, “Kalabak suyu tesisleri en son ne zaman yenilendi? Artık insanlar gizli zeka değil, yapay zekayla uğraşıyor. Kalabak suyu konusunda bir atılım yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Sakaların sayısında artış olmadığını, buna karşın servis araçlarında artış yaşandığını belirten Akgün, Kalabak suyuna olan talebin düşüp düşmediğinin araştırılması gerektiğini söyleyerek, şunları dile getirdi: “Demek ki ihtiyaç var. Servis sayılarında artış olduğuna göre, sakalarda artış olmaması Kalabak suyunun cazibesini kaybettiğini mi gösteriyor? İnsanlar arıtmaya mı yöneliyor, başka sulara mı kayıyor?”

Başkan Akgün, şehirdeki nüfus artışı ve konut yapısındaki değişikliklerin Kalabak suyu talebi üzerindeki etkilerinin ayrıca değerlendirilmesini istedi.

Muhabir: Tuğba AKTAY