Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, T3 Vakfı Bölge Sorumlusu Nurkan Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkan, dekan hocalar ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Etkinlik kapsamında, İHA’lardan roketlere, elektrikli araçlardan robotlara kadar birçok yenilikçi proje sergilendi. TEKNOFEST’in iz bırakan gençlerinin projeleri, Anadolu Sahnesi’nde katılımcıların beğenisine sunuldu. Öğrenciler, hem kendi üretimlerini tanıtma hem de teknolojik gelişmeleri paylaşma fırsatı buldu.
TEKNOFEST TOPLUMSAL HAREKETE DÖNÜŞTÜ
Fuarda açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkan“ İlk kez 2018 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST kısa sürede milyonlarca gencin hayaline dokunan bir toplumsal harekete dönüşmüştür. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında ve Azerbaycan ile KKTC gibi kardeş coğrafyalarda düzenlenen bu festival teknoloji yarışmaları, hava gösterileri ve bilim etkinlikleri ile milli ruhun ve bilimsel heyecanın buluşma noktası haline gelmiştir” dedi.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ
Fuarda TEKNOFEST tanıtım sunumu gerçekleştiren TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammed Saymaz ise; “Yapmış olduğumuz her çalışmanın altında bir altyapı var. Bu altyapının adı da Milli Teknoloji Hamlesidir. Milli Teknoloji Hamlesini bizim yapmış olduğumuz çalışmaların temelini oluşturan öznel bir idea diye düşünebiliriz. Yerli ve milli imkanlar ile kendi kendine yetebilen bir teknolojiyi ortaya koyabilmenin adıdır aslında. En önemli iddialarımızdan biri, milli teknolojiyi toplumun kültürünün merkezine yerleştirmekti. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından bilim ve teknolojiyle ilgili projeler geliyor. Bu projelere destek talepleri sunuluyor” dedi.