Anahtar Parti olarak 13 aydır Eskişehir’de sahada olduklarını belirten Ölce, özellikle son 6 ayda yaptıkları çalışmaların kamuoyunda karşılık bulduğunu söyledi. Her hafta kentin bir sorununu yerel basın aracılığıyla gündeme taşıdıklarını ifade eden Ölce, vatandaşlardan yoğun geri dönüş aldıklarını dile getirdi. Ölce, “Hemşehrilerimiz bizlere ulaşıyor, sorunlarını gündeme getirmemizi istiyor, partimize üye olmak ve bizimle yol yürümek istiyor” dedi.
İşlek caddelerde kurulan stantlarla vatandaşların sorunlarını dinlediklerini aktaran Ölce, Anahtar Parti’nin artık Eskişehir’de tanınır hale geldiğini vurguladı. Ölce, bu durumun en somut göstergesinin üye sayısı olduğunu belirterek, “Eskişehir’de üye sayımız 1500’e yaklaştı” diye konuştu. Yerel basına gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür eden Ölce, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de şimdiden kutladı.

Türkiye genelinde 106 bin üyeyi aştıklarını söyleyen Ölce, Anahtar Parti’nin en çok üye kazanan iki muhalefet partisinden biri olduğunu ifade etti. Bu başarıda emeği geçen ilçe başkanları Banu Şahin ve İsmail Karış’a, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gürer’e ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
Konuşmasında emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da geniş yer ayıran Ölce, Eskişehir’de her 5 seçmenden birinin emekli olduğuna dikkat çekti. En düşük emekli maaşının bir ev kirasını dahi karşılamadığını belirten Ölce, “Gider paylaşımı için öğrenci gibi ev arkadaşı arayan emeklilerimiz var” dedi. Emekliye verilen maaşın toplumdan kopuk bir anlayışın göstergesi olduğunu savunan Ölce, “Emeklilerin sorununu çözmek çok kolay. Önemli olan bunu uygulayacak cesarete sahip olmak” ifadelerini kullandı.
Anahtar Parti’nin çözüm önerilerini sıralayan Ölce, devlet israfının kesileceğini, gereksiz ve verimsiz harcamaların durdurulacağını ve elde edilen kaynakların emeklilere seyyanen zam olarak aktarılacağını söyledi. “Biz sadece muhalefet yapmak istemiyoruz. Bu kentin neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz” diyen Ölce, gelir dağılımındaki adaletsizliği bitirmeye talip olduklarını vurguladı.
Ölce, “Bu millet yoksulluğa mahkûm değil. Bu düzen değişecek. Ve o anahtar, milletin elindedir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.




