Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce, Kızılinler jeotermal projesi ve Hava Kampüsü projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ölce, “Kızılinler jeotermal projesi ve Hava Kampüsü projeleri Eskişehir kamuoyunda konuşulmaya başlandığı günden bu yana süreci yakından takip ediyoruz. Özellikle Kızılinler jeotermal projesinin Eskişehir’in ekonomik gelişimi, turizmi ve yatırım potansiyeli açısından önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Kızılinler ve Hava Kampüsü projelerinin yaklaşık 2 yıldır Eskişehir’in gündeminde olduğunu belirten Ölce, Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Rüştü Şentuna’nın yaklaşık 10 ay önce yaptığı açıklamayı hatırlattı.
Ölce, “Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Rüştü Şentuna da yaklaşık 10 ay önce yaptığı açıklamada bu projelerin engellendiğini iddia etmişti. Aradan 10 ay geçti. Ancak görüyoruz ki o gün dile getirilen engellemeler hâlâ ortadan kalkmış değil” ifadelerini kullandı.
“Bu imzayı atmayan bürokrat kimdir?”
Kamuoyunda 500 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek proje için Eskişehir’de atılması gereken tek bir imzanın kaldığının konuşulduğunu söyleyen Ölce, şöyle devam etti:
“Bugün kamuoyunda 500 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek bu önemli proje için Eskişehir'de atılması gereken tek bir imzanın kaldığı, fakat bu imzanın bir türlü atılmadığı konuşuluyor.

Buradan açıkça soruyoruz. Bu imzayı atmayan bürokrat kimdir? Hangi gerekçeyle imza atılmamaktadır? Ortada hukuki, teknik veya idari bir engel mi vardır? Yoksa ilgili bürokrata bu imza birileri tarafından attırılmıyor mu.”
Ölce, konunun ilgili kurumlara ve en üst makamlara kadar taşındığını belirterek, “Konu ilgili kurumlara ve en üst makamlara kadar taşınmış olmasına rağmen sürecin neden ilerlemediği kamuoyuna açık biçimde anlatılmalıdır” dedi.
Rüştü Şentuna’nın sessizliğine de değinen Ölce, “Rüştü Şentuna’nın bugün sessiz kalmasını ise projeyi koruma çabası olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ciddi iddialar bulunmaktadır”
Açıklamasında kendilerine ulaşan iddiaları da gündeme getiren Ölce, “Dahası, tarafımıza ulaşan ciddi iddialar bulunmaktadır” dedi.
Ölce, şu ifadeleri kullandı:
“Bir siyasi partinin il başkanının, Kızılinler ve Hava Kampüsü projelerinin ilgili kurumlarda bekletilmesi veya ilerletilmemesi yönünde talimat verdiği, bazı kurum ve kişilerin de bu doğrultuda hareket ettiği konuşulmaktadır. Kendisinin yaptığı açıklamalar da bu iddiaları doğrulayacak niteliktedir.”
“Bu iddialar doğruysa meseleye sıradan bir bürokratik gecikme diyemeyiz” diyen Ölce, “Kamuoyunda konuşulan iddiaların bir an önce sonlanması ve söz konusu imzanın atılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
“Süreci hızlandırın ve o imzayı atın”
Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak taleplerinin net olduğunu belirten Ölce, “Süreci hızlandırın ve o imzayı atın. Acaba neyi bekliyorsunuz. Eskişehir'e ve ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak bu projeyi geciktirerek elinize ne geçecek” dedi.
Ölce açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Eskişehir’in geleceği siyasi kimliklerin, kişisel ilişkilerin ve kurumsal çekişmelerin üzerinde tutulmalıdır. Bu şehrin geleceği birkaç kişinin siyasi veya kurumsal hesaplarına sığdırılamayacak kadar değerlidir. Bizler Kızılinler jeotermal projesinin hayata geçirilmesi adına elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.”




