Tepebaşı Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği ve Vega Outlet AVM iş birliğinde düzenlenen yarışmada, et yemeği, sebze yemeği, hamur işi ve tatlı olmak üzere dört farklı kategoride hazırlanan lezzetler değerlendirildi. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Eskişehirli katıldı.
“Belde evleri Türkiye’ye örnek oldu”
Etkinlikte konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, belde evlerinin 24 yıldır kadınlar ve çocuklar için önemli bir merkez haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“2001 yılından itibaren açtığımız belde evlerimiz bu sene 24’üncü yılını doldurdu. Her yıl binlerce kadınımıza ve çocuğumuza hizmet veriyoruz. Belde evlerimiz artık Türkiye’de bir marka haline geldi. Kadınlarımızın daha üretken olması için geliştirdiğimiz bu proje büyük ilgi gördü. İnsanlara bilgi kazandırmak ya da onları bir sanat dalına yönlendirmek, vizyonlarını geliştiriyor. Bu proje birçok belediyeye de örnek oldu. Aynı yıl, yani 2001’de Pişmiş Toprak Sempozyumu’nu da başlattık. Bugün de bu sempozyumun 17’ncisini gerçekleştiriyoruz. Emek veren 92 kadınımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
“Dünyanın en özel projesi”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise yarışmanın önemine dikkat çekerek,
“Bugün burada yapılan her yemek birinciliği hak ediyor. Eskişehirimiz bu güzellikleriyle, bu sofralarıyla güzel. Hepinizin emeğine sağlık. Belde evlerini yalnızca Eskişehir’in değil, Türkiye’nin bir markası haline getiren Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu proje, kadınları özgürleştiren, omuz omuza dayanışmayı güçlendiren, Türkiye’nin ve dünyanın en özel projelerinden biri.” dedi.
Dört kategoride dereceye giren isimler
Yarışmada jüri değerlendirmeleri sonucunda her kategoride dört isim dereceye girdi:
Et Yemeği Kategorisi
-
1.’lik: Ayşe Türker – Kuzu Kaburga Etli Yaprak Sarması (Güllük Belde Evi)
-
2.’lik: Mevlüde Aktaş – Antep Yuvalaması (Tombakzade Belde Evi)
-
3.’lük: Zeynep Coşkun – Eli Böğründe (Muttalip Belde Evi)
-
Mansiyon: Türcan Cehiz – Maraş Usulü Etli Cevizli İçli Köfte (Sütlüce Belde Evi)
Sebze Yemeği Kategorisi
-
1.’lik: Fatma Oruç – Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Şirintepe Belde Evi)
-
2.’lik: Sevgi Kaya – Girit Usulü Kabak Sıyırma (Yeşiltepe Belde Evi)
-
3.’lük: İsmigül Doğru – Biber Dolması (Zişan Kızılcıklı Belde Evi)
-
Mansiyon: Nazlı Çoban – Zeytinyağlı Sarma (Zincirlikuyu Belde Evi)
Hamur İşi Kategorisi
-
1.’lik: Sümeyra Kaptan – Boşnak Mantısı (Ömerağa Belde Evi)
-
2.’lik: Havva Er – Kıymalı Mantı (Muttalip Belde Evi)
-
3.’lük: Asiye Ergenç – Sılar Mantısı (Yukarı Söğütönü Belde Evi)
-
Mansiyon: Rukiye Erbai – Kıymalı Su Böreği (Sıraevler Belde Evi)
Tatlı Kategorisi
-
1.’lik: Yasemin Yıldırım – Limon Güzeli (Güllük Belde Evi)
-
2.’lik: Rabia Üstüner – Bademli Dacquoise (Zincirlikuyu Belde Evi)
-
3.’lük: Ümmügülsüm Gence – Sivrihisar Baklavası (Mustafa Kemal Paşa Belde Evi)
-
Mansiyon: Vildan Özteke – Sivrihisar Baklavası (Aşağı Söğütönü Belde Evi)
Coşkulu final
Marşlar ve alkışlar eşliğinde gerçekleşen yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara madalya ve ödülleri takdim edildi. Jüri üyelerine de teşekkür plaketleri verildi. Etkinlik, katılımcıların coşkulu anlarıyla sona ererken, Eskişehirliler lezzet dolu bir gün yaşadı.