Tepebaşı’na 243 eser kazandırıldı

Roma'nın 2 bin yıllık mirası Sadak köyüne hayat veriyor
Roma'nın 2 bin yıllık mirası Sadak köyüne hayat veriyor
İçeriği Görüntüle

17. Uluslararası Eskişehir Pişmiş toprak Sempozyumu’nun açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Tepebaşı Belediyesi olarak düzenlediğimiz Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 17.’sini Eskişehirli hemşerilerimizle buluşturacak olmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bugüne kadar 151’i yerli, 68’i yabancı olmak üzere 219 sanatçıyı ağırladık, bu sanatçılara yüzlerce Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi asistan olarak eşlik etti. İlki 2001 yılında başlayan sempozyumda toplamda 243 eseri Tepebaşı’na kazandırdık. Bu eserlerin bir kısmı İsmet İnönü-1 Caddesi’nde, bir kısmı Çamlıca’daki Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’nda, Anadolu Üniversitesi karşısında Heykel Park’ta sergileniyor” dedi.

Bu yıl ki sempozyuma 9 sanatçı katılıyor

“Daha hassas olan eserler ise belediye hizmet binamızda vatandaşlarımızla buluşuyor” diyen başkan Ataç daha sonra şöyle konuştu, “Bu yılki sempozyumda da 1 yabancı 8 Türk olmak üzere 9 sanatçımız yine bir kolektif eser üretecek. Eskişehir’in kadim tarihi miraslarından biri olan, Friglerden bize miras kalan Yazılıkaya’yı sanatla buluşturacaklar. Yazılıkaya’nın bir örneğini Tepebaşı’na kazandırarak, kentin kültürel mirasını gelecek nesillere sanatla aktaracağız. 17. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu sanatçıları; Aynur Çalışkan, Bilgehan Uzuner. Ekrem Kula, Oya Uzuner, Özgür Kaptan, Özkan İpekçi, Sebastian Körbs (Almanya), Serkan Tok, Veysel Özel’den oluşmaktadır.”

Kayıplarımıza ithaf edildi

“Pişmiş Toprak Sempozyumu aynı zamanda bir vefa projesidir. Birçok sempozyumumuzu çok değerli kayıplarımıza ithaf ettik” diyen başkan Ataç bugüne kadar düzenlenen sempozyumların Eskişehir7in hangi değerlerine ithaf edildiğini saydı. Ataç, bu yıl ki sempozyumu da Fethi Heper, Prof. Kim Yong Moon, Fürüz Karık, Amigo Orhan Erpek, geçirdiği kaza sonucu vefat eden Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile Seyitgazi’deki orman yangınında yeşil vatanı korumak uğruna şehit olan 10 kahramanımıza ithaf edildiğini açıkladı. Bu yıl sempozyumun 1- 12Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini de hatırlatarak sempozyuma sponsor olan kişi ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Muhabir: Gamze Uysal