Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de düzenlenen “Her Gencin Hakkı: Nitelikli, Özerk, Demokratik ve Yaşanabilir Üniversite” paneline katıldı. Panelin açılış konuşmalarını CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

Serdar Ulucan mazbatasını aldı: “İYİ'ler Eskişehir’in her yerinde olacak”
Serdar Ulucan mazbatasını aldı: “İYİ'ler Eskişehir’in her yerinde olacak”
İçeriği Görüntüle

Panelde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in bir “gençlik şehri” olduğunu vurgulayarak, gençlerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Ünlüce, “Gençlerimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyorlar, her etkinlikte beraber oluyoruz. O kadar değerlisiniz ki bizim için, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için. Üç devlet üniversitemizle birlikte burası tam bir gençlik şehridir” dedi.

Ünlüce, UniAR araştırmalarına göre Eskişehir’in son yedi yıldır Türkiye’nin en iyi üniversite şehri seçildiğini hatırlatarak gençlere teşekkür etti.

Konuşmasında gençlerin yaşadığı zorluklara da değinen Ünlüce, “Üniversiteleri biraz daha özgür bir havada teneffüs edebilmiştik. Ancak bugün görüyoruz ki mezuniyet törenlerinde açılan dövizler bile sorun ediliyor, gençler mitinglere katıldıklarında gözaltı süreçleriyle karşılaşıyor. Üniversiteler özgür, özerk, eşit ve yaşanabilir olmalı” ifadelerini kullandı.

Ünlüce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eğitime ve gençlere verdiği öneme de dikkat çekerek, “Bu mücadeleyi başlatan başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş’a ve Parti Meclisi Üyemiz Armağan Hocamıza teşekkür ediyorum. Armağan Hocamız çok hasta olmasına rağmen görev bilinciyle bugün burada bizlerle oldu” dedi.

Konuşmasında önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e de özel bir yer ayıran Ünlüce, “Hocamız bugün burada sadece bir partili olarak değil, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nin kurucusu ve önceki rektörü olarak bizimle. Onun döneminde öğrenciler özgür bir şekilde okuyordu. O dönem Yunus Emre Kampüsü, dünyanın en güzel kampüslerinden biriydi” ifadelerini kullandı.

Ünlüce, seçim sonrası gençlere yönelik projeleri de hatırlatarak Eskişehir’de gençlere sağlanan hizmetleri şöyle sıraladı: “Seçimden sonra hızlıca birçok vaadimizi hayata geçirdik. Türkiye’de örneği az olan bir uygulamayla 24 saat toplu ulaşımı başlattık. Abonman kart uygulamasıyla gençlerimiz sınırsız toplu ulaşımdan faydalanıyor. Günaydın çorbalarımız, kent lokantalarımız, ücretsiz çamaşır yıkama hizmetlerimiz, ücretsiz yemeklerimiz, kız öğrenci yurdumuz ve burslarımızla gençlerin yanındayız.”

Gençlere seslenen Ünlüce, “Gençlik merkezlerimizi sakın boş bırakmayın. Sosyal kütüphanelerimiz sizin emrinizdedir. Biz bu karanlık atmosferin içinden güzel bir geleceğin çıkacağına inanıyoruz ve o geleceğe inancımız sizlersiniz. Bu şehir size çok yakışıyor, siz de bu şehre çok yakışıyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: İlksen Akkan