CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarını bir araya getiren toplantı, beş ayrı oturum halinde yapıldı. Toplantıya Eskişehir’den Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak ve Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci de katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, belediye başkanlarının halkın iradesiyle göreve geldiğini vurgulayarak, bu sorumluluğu büyük bir ciddiyetle taşıdıklarını söyledi. Ünlüce, “Milletimizin helal oylarıyla seçilmiş belediye başkanları olarak dayanışmayı büyütmek, umudu diri tutmak ve halkın iradesini her koşulda savunmak için buradayız. Bizler gece gündüz demeden, yaz kış demeden çalışıyoruz” dedi.

Yerel yönetim anlayışlarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Ünlüce, sosyal belediyeciliği sadece teknik hizmet üretimi olarak görmediklerini ifade etti. Ünlüce, “Biz belediyeciliği yalnızca yol yapmak, altyapı kurmak ya da rutin hizmetler üretmek olarak görmedik. Bizim için esas olan insana dokunmaktır. Bir çocuğun mutluluğu, bir gencin umudu, bir kadının güveni ve bir yaşlının huzurudur. Adaleti ve eşitliği kentin her mahallesine taşımayı hedefledik” diye konuştu.

Ünlüce, belediyelerin karşılaştığı ekonomik ve siyasi baskılara da değinerek, tüm zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam ettiklerini vurguladı. “Ekonomik sıkıntılar, soruşturmalar, baskılar ve iftiralarla karşı karşıya kaldık. Ama hiçbir zaman geri adım atmadık. Çünkü biz gücümüzü makamdan değil, halktan alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde daha fazla yer almasının önemine dikkat çeken Ünlüce, bunun yönetim kalitesini artırdığını belirtti. Ünlüce, “Kadınların her alanda daha fazla temsil edilmesi, daha adil, daha şeffaf ve daha kapsayıcı bir yönetim anlayışını beraberinde getirir. Kadınların olduğu yerde umut vardır, üretim vardır, dayanışma vardır” dedi.

Kazım Kurt’tan özelleştirme tepkisi: “Eskişehir sahipsiz değildir”
Kazım Kurt’tan özelleştirme tepkisi: “Eskişehir sahipsiz değildir”
İçeriği Görüntüle

Konuşmasının sonunda mücadele vurgusunu yineleyen Ünlüce, sürecin zorluklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu yol kolay bir yol değil, dikensiz gül bahçesi hiç değil. Ama biz bu yolu birlikte yürüyoruz. Bu bir iktidar yürüyüşüdür. Zor olacak ama başaracağız.”

Kaynak: Haber Merkezi