Sabah Gazetesi’nin haberine göre, İstanbul Kadıköy’de iptal edilen müzik festivaline ilişkin yürütülen soruşturmada dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Rapçi Blok3 ve diğer şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilirken, dosyada yer alan şantaj iddiaları üzerine ayrıca soruşturma başlatıldı.
İstanbul Kadıköy’de 25 Haziran 2025’te düzenlenmesi planlanan ve iptal edilen festival sonrası başlayan süreçte, organizasyon şirketi yetkilisi Ahmet Yücel, tehdit edildiğini ve zorla senet imzalatıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, bazı beyanlarda Blok3 ve diğer şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair somut tanık ifadesi bulunmadığı belirtildi. Sanatçı Hakan Aydın ise ifadesinde, festivalin iptalinin ödeme sorunları ve organizasyon eksikliklerinden kaynaklandığını ifade ederek, herhangi bir zorla senet veya çek alınmadığını söyledi.
Dosyada en dikkat çeken bölüm ise bir tanık ifadesi oldu. İfadelere göre, organizasyon firması tarafının avukatıyla ilgili “10 milyon TL ödenmesi halinde dosyadan çıkarma” yönünde ifadeler kullandığı ve Blok3 isminin dosyaya medya ilgisi nedeniyle eklendiğinin iddia edildiği öne sürüldü.
Bu iddiaların ardından savcılık, şantaj suçlamalarıyla ilgili ayrı bir soruşturma başlattı.
Yapılan değerlendirmelerde Blok3 ve diğer şüpheliler hakkında suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verilirken, dosyanın yalnızca senedi zorla imzalattığı iddia edilen şirket ortağı yönünden devam edeceği öğrenildi.





