Son 9 yılda yaklaşık 2 trilyon dolara yakın gelir toplandığını hatırlatan Arslan, buna rağmen toplumda refahın artmadığını ifade etti. Arslan, “Sorun kaynak yokluğu değil, yaratılan kaynağın kimler için ve nasıl kullanıldığıdır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde bütçenin borç ve faiz sarmalına sürüklendiğini vurgulayan Arslan, ödenen ve ödenecek faiz tutarının 275 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Bu rakamın büyüklüğünü çarpıcı bir benzetmeyle anlatan Arslan, “Bu para 200 liralık banknotlarla taşınsa 40 kilometrelik tır konvoyu olur. O tırlarda okul yok, hastane yok, konut yok; sadece faiz var” ifadelerini kullandı.
Yoksulluk verilerine de dikkat çeken Arslan, sosyal yardımlara ayrılan kaynağın her yıl artmasının, iktidarın kendi belgeleriyle yoksulluğun büyüyeceğini kabul ettiğini gösterdiğini söyledi. Yaklaşık 4 milyon hanenin sosyal yardımlarla ayakta durduğunu belirten Arslan, milyonlarca yurttaşın açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiğini dile getirdi. Arslan ayrıca Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerindeki artışı da eleştirdi.
Konuşmasının sonunda bütçenin toplumun hiçbir kesimine umut vermediğini savunan Arslan, “Bu bütçede yatırım yok, üretim yok, istihdam yok, emekli yok, işçi yok, köylü yok, BAĞ-KUR’lu yok, esnaf yok, alın teriyle çalışanlar yok. Ama faiz var. Bu nedenle bu bütçe milletin değil, faizin bütçesidir” dedi.
Arslan, CHP olarak yoksulluğu yönetmeye değil, yoksulluğu ortadan kaldırmaya talip olduklarını vurguladı.





