Yağcıoğlu açıklamasında, "28 Eylül 2025'te yapılacak Odunpazarı İlçe Kongresi’nde adaletsiz bir ortamın oluştuğunu, eşit şartlarda yarışmanın mümkün olmadığını görüyorum. Güç odaklı bazı bileşenlerin körü körüne bir araya geldiği, baskı ve gerginliğin hakim olduğu bir atmosferde, aday olmanın anlamını yitirdiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Kongrede adaylık için gerekli olan delege imzalarının toplanması sürecinde yaşanan zorluklara da değinen Yağcıoğlu, "Delegeler bizlere oy vereceklerini söylüyorlar ancak imza konusunda çekinceleri var. Deşifre olmaktan korktukları bir ortamda bu süreci sürdürmenin sağlıklı olmayacağı kanaatine vardım. Bu nedenle aday olmama kararı aldım” dedi.
Yağcıoğlu ayrıca, kongrede aday olan mevcut ilçe başkanı Rahmi Çınar'a da eleştirilerde bulunarak, "Mavi Liste adayı Rahmi Çınar'ın 7 yıllık yönetim süreci, artık mental yorgunlukla ve klişe söylemlerle anılıyor. Mevcut anlayış, inandırıcılığını yitirmiştir” şeklinde konuştu.